FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.11 // 13.3.2018

Korkeakunnas povaa tiukkaa ottelua espanjalaisseuraa vastaan

Korkeakunnas povaa tiukkaa ottelua espanjalaisseuraa vastaan

Henri Anier viimeisteli leirin ensimmäisessä ottelussa kaksi osumaa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti haastaa kovassa vireessä olevan CF Badalonan Espanjan leirin toisessa harjoitusottelussaan.

Katalonian tärkeimpiin kaupunkeihin lukeutuva Badalona toimii näyttämönä FC Lahden toiselle kansainväliselle harjoitusottelulle Pelimatkojen järjestämällä Espanjan leirillä. Lahtelaisia isännöi perinteikäs CF Badalona.

FC Lahti lähtee otteluun allaan 2-1-voitto CF Reddisistä. Mustapaitojen molemmat maalit iski Henri Anier ja Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas antoi vastuuta laajasti koko joukkueelle. Mastokaupungin pojilla talvi on mennyt tappioitta, vaikka peliesitykset eivät ole aina vakuuttaneet luotsia. Badalonaa vastaan FC Lahti lähtee otteluun hieman pienemmällä miehityksellä, sillä joukkueen kevään ylioppilaskokelaat ovat jo matkustaneet Suomeen.

Kotijoukkue CF Badalona on perustettu vuonna 1903. Tällä hetkellä joukkue pelaa maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Segunda División B:n Lohko 3:ssa. Espanjassa kausi on kääntymässä kohti loppua ja Badalona taistelee yhä noususta. Joukkue on tällä hetkellä sarjassaan kuudentena. Edellisessä ottelussaan katalaanit voittivat vierasottelussa At. Saguntín 2-1. Badalonan maaleista vastasivat Néstor Querol ja Álvaro Vega. Badalonan kovasta tasosta kertoo muun muassa se, että joukkueen toppari Miquel Robusté oli Espanjan U19-maajoukkueen kapteenina, kun espanjalaiset voittivat Euroopan mestaruuden 2004. Robustélla on kokemusta myös korkeimmalta sarjatasolta.

Badalona kohtasi suomalaisen Seinäjoen Jalkapallokerhon kaudella 2012. SJK venyi tuolloin 2-2-tasapeliin katalaaneja vastaan. Edellisellä kaudella Badalona kärsi 1-2-tappion jyväskyläläiselle JJK:lle.

Korkeakunnaksen mukaan lahtelaisten leiri on onnistunut tähän mennessä erinomaisesti. Joukkue on hitsautunut yhteen ja automaatio tekemiseen on löytynyt. Keskiviikon vastustajaa "Toke" pitää kovana mittarina.

- Olemme saaneet käytyä paljon asioita läpi ja yksityiskohtia ja pelitapaa on hiottu työteliäästi. Leiri on ollut meille elintärkeä, myös joukkuehengen kannalta. Huomenna meillä on vastassa kova ammattilaisjoukkue. Badalona on voittanut viisi viimeistä otteluaan ja pelannut tappioitta seitsemän. Lähdemme kuitenkin pelaamaan oma peli edellä. Sunnuntaisen cupin ottelun ja työteliään leirin takia kuormitamme pelaajia järkevästi. Osa pelaajista pelaa vain puolikkaan ottelun ja vain viisi pelaa koko pelin. Meillä on enää 16 pelaajaa mukana, sillä ylioppilaskokelaat ovat jo Suomessa, Korkeakunnas kertoo.

CF Badalona-FC Lahti keskiviikkona 14.3. klo 12 Estadi Municipal de Badalonalla.

Lisää uutisia