FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.11 // 12.3.2018

TPS:n Valakari: "Uskon, että hyvä kausi on tulossa"

TPS:n Valakari: "Uskon, että hyvä kausi on tulossa"

Onni Valakari on harjoitellut talven aikana TPS:n lisäksi norjalaisessa Tromsö IL:ssä ja englantilaisseura Southamptonissa.

Onni Valakarin alkavan kauden tavoitteena on ottaa taas yksi askel eteenpäin jalkapalloilijana.

Ennen viime kautta TPS:n keskikenttäpelaaja Onni Valakari asetti itselleen tavoitteita. Usko itseensä ja kova työ toivat lopulta onnistumisia, ja loppuhuipennuksena turkulaisseura voitti Ykkösen.

Valakari muistuttaa, ettei ole saavuttanut jalkapalloilijana vielä mitään. Hän haluaa mennä koko ajan eteenpäin.

- Tavoitteena on edetä taas askel eteenpäin futaajana. Nyt on taas yhden sarjatason korkeampi sarja. Yrittää pelata mahdollisimman paljon ja tehdä läpimurto Veikkausliigassa. Pienet askeleet kerrallaan, mutta uskon, että hyvä kausi on tulossa, Valakari sanoi.

Alkutalvesta nuorukainen harjoitteli jonkin aikaa hänen isänsä Simo Valakarin valmentamassa norjalaisjoukkueessa Tromsö IL:ssä.

- Se oli hieno kokemus. Siellä oli hyviä pelaajia ja pystyi oppimaan niiltäkin. Meni tosi hyvin. Tosi hyvä kokemus ja Tromsö oli tosi hieno kaupunki, ihan pohjoisessa. Se oli aika makeeta.

Pari viikkoa sitten Valakari kävi näyttämässä osaamistaan brittiseura Southamptonissa. Häneltä kysyttiin englantilaisesta harjoituskulttuurista.

- On se aika kova. Kyllä siinä näkee, että jokainen pelaaja tulee sinne ja se on periaatteessa niiden työ, minkä eteen he kaiken tekevät. He eivät vaan tule treeneihin ja lähde - he tulevat treeneihin ja se on se juttu. He tekevät sen sataprosenttisesti. Se on kova maailma, mutta viikko meni hyvin ja saa nyt nähdä mitä tapahtuu, Valakari hymyili.

Lisää uutisia