FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.11 // 12.3.2018

HJK:n Patronen taustoittaa uraansa: "Pihapeleistä kaikki lähti"

HJK:n Patronen taustoittaa uraansa: "Pihapeleistä kaikki lähti"

Luonnonläheinen Hannu Patronen on saanut lempinimen ”Kirvesmies”. (Kuva: Juha Tamminen)

Elämä on kuljettanut HJK:n topari Hannu Patrosta perheineen kymmenen vuotta ympäri Pohjoismaita ja nyt koti on jälleen Suomessa.

Elämä on ollut "Hantan" kohdalla pienestä pitäen täynnä monipuolista liikkumista.

– Kodin ilmapiiri kovasti kannusti urheilemaan. Monia eri urheilulajeja tuli harrastettua siinä fudiksen ohella, yleisurheilusta voimisteluun. Siitä tietenkin pitää kiittää vanhempia, että sai hyvät pohjat uralle. Pihapeleistä kaikki lähti, talvet pelattiin lätkää, monia tunteja aina myöhäiseen iltaan. Kesäisin sitten fudista – pihalla, koulussa, joka paikassa. Sitten vasta myöhemmin tuli joukkueharjoittelut, vakavammat touhut mukaan kuvaan, kyllä se lähti aluksi aina leikistä, kertoo Patronen HJK:n verkkosivuilla.

Jalkapallo oli jo lapsena ykkösjuttu ja Patrosen kiinnostuksen kohteista ainoa, josta nousi idoleita ihailtavaksi. Hän muistaa ainakin Lothar Matthäusin ja Jean-Pierre Papinin julisteiden koristaneen lapsuudenkotinsa seiniä. Teini-iässä pelaajana Hantta koki, että kentälle päästyään hän pääsi täysin irtautumaan muista asioista. Oleellista oli se, että lajin parissa oli aina kivaa.

Kun oma peliura alkoi kehittyä kohti mahdollista ammattilaisuutta, hän seurasi futaajista kaikkein tarkimmin Fabio Cannavaroa, joka oli "pieni ja pippurinen, koosta huolimatta todella kova luu". Cannavaron mittavan uran täydellinen huippuvuosi oli 2006, jolloin Hannu Patronen puolestaan nousi Veikkausliigan tähdeksi.

Lisää uutisia