FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.10 // 9.3.2018

Nuori hyökkääjälupaus sopimukseen RoPS:n kanssa

Nuori hyökkääjälupaus sopimukseen RoPS:n kanssa

Sampo Ala on RoPS:n uusin sopimuspelaaja. (Kuva: RoPS)

Rovaniemen Palloseura on kiinnittänyt RoPS:n B-pojissa loistaneen Sampo Alan, 16, kolmen vuoden sopimuksella.

Sampo Ala on jo seitsemäs 2000-luvulla syntynyt RoPS:n oma kasvatti, joka on nostettu mukaan miesten edustukseen. Samalla B-poikien valmentaja Jussi Vatasen suojatteihin lukeutuva Ala on ensimmäinen vuonna 2002 syntynyt pelaaja RoPS:n edustuksessa. Pelipaikaltaan Ala on keskushyökkääjä.

Ala itse suhtautuu sopimukseen hillityn tyynesti. Nuoren pelaajan omat tavoitteet ovat kauempana kansainvälisillä kentillä.

- Vielä on pitkä matka kuljettavana, mutta onhan tämä erittäin mukava palkinto kaikesta työstä ja yksi saavutettu välietappi, Ala kertoo.

- Ja tuohan sopimus myös itseluottamusta sekä luottoa seuran suuntaan. Tämä on nyt ihan konkreettinen osoitus siitä, että RoPS:ssa luotetaan minuun.

Kuluneen talven aikana Ala on pelannut B-poikien SM-karsinnoissa viimeistellen kuudessa ottelussa neljä maalia. Tänä talvena tulivat myös ensimmäiset esiintymiset edustuksen harjoituksissa.

- Haastetta saatiin kerrasta aika paljon lisää, mutta äkkiä siihenkin tottui, Ala kuvailee miesten edustuksen harjoituksia.

- Tempo on tietenkin kovempi, ja nyt kentällä joutuu oikeasti tappelemaan isojen miesten kanssa. Sitä ei vielä B-pojissa tapahdu.

RoPS:n edustusjoukkueen päävalmentaja Toni Koskela on seurannut mielenkiinnolla Sampo Alan sisääntuloa.

- Samposta on jäänyt todella positiivinen kuva. Hän tuli ennakkoluulottomasti mukaan ja on ollut joka kerta hyvä, kun on ollut meidän treeneissä, Koskela kehuu.

- Hän pystyy pitämään palloa, pelaamaan selkä hyökkäyssuuntaan ja hakee myös juoksuja linjan taakse. Kaikkiaan Sampo on monipuolinen ja mielenkiintoinen nuori sentteri, jollaisia ei Suomessa liikaa ole.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia