AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 2.3.2018

​HJK:n Banza ei koe painetta alkavasta kaudesta

​HJK:n Banza ei koe painetta alkavasta kaudesta

Enoch Banza debytoi Veikkausliigassa HJK:n paidassa kaudella 2017. (Kuva: Juha Tamminen)

Reilu vuosi sitten helmikuussa 3+1 -vuotisen sopimuksen HJK:n kanssa tehnyt Enoch Banza etenee urallaan kovaa vauhtia.

Huhtikuussa Banza debytoi Kakkosessa Klubi 04:n paidassa ja pelasi kauden edetessä väkevästi. Heinäkuussa oli toisen debyytin vuoro - silloin Veikkausliigassa.

Banzan kyvyt kiinnittivät heti huomioita. Hänestä kirjottaneiden medioiden lukijoita kehoitettiin pistämään Banzan nimi muistiin. Hyökkääjää kuvailtiin harvinaiseksi lahjakkuudeksi, poikkeukselliseksi laitapelaajaksi ja superlupaukseksi. Elokuussa Helsingin Sanomat kertoi näyttävästi Banzan harjoittelusta ja paljasti hyökkääjän ponnistaneen HJK:n liigajoukkueeseen Pukinmäen lähiöstä Perparim Hetemaj'n naapurustosta. Banzan nimen nousu futiskansan huulille oli nopea.

Helmikuussa 18 vuotta täyttänyt Banza on kirjaimellisesti kahdella tapaa Klubin junnu. Hän on HJK:n liigajoukkueen nuorin pelaaja ja kulkenut läpi seuran akatemiapolun HJK Malmista edustusjoukkueeseen. Puheissaan hän tuskin on joukkueen varovaisin.

– Tehoja, tehoja, tehoja. Haluan tehdä maaleja ja antaa maaliin johtavia syöttöjä. Haluan päästä pelaamaan paljon ja nousta avauskokoonpanoon. Jalkapallon maailma on sellainen, että jos hyökkääjä ei saa aikaan tehoja, hänen tilalleen etsitään joku toinen, Banza sanoo rauhallisesti.

– Tietysti tunnen onnistumisen painetta tulevasta kaudesta. Ihmiset odottavat näkemistäni ja haluavat tietää millä tasolla menen nyt. Minulta odotetaan todellista läpimurtoa ja välillä mieleeni yrittää hiipiä epäonnistumisen pelko, mutta pidän pääni kylmänä ja ajattelen onnistumista. Tämä on asia, mitä rakastan tehdä. Siihen ei mahdu pelkoa.

Lisää uutisia