AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 1.3.2018

Kautonen odottaa derbyä: "Loistava tapahtuma tulossa"

Kautonen odottaa derbyä: "Loistava tapahtuma tulossa"

SJK:lla on paljon pelissä perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja VPS kohtaavat perjantaina Pohjanmaan derbyssa ja Suomen Cupin lohkovaiheen päätösottelussa.

Voittaja etenee puolivälieriin ja häviäjä joutuu jännittämään viikon päästä 9.3. pelattavan KPV - Jaro -ottelun tulosta. Jos Jaro voittaa KPV:n suurinumeroisesti, tipahtaa SJK - VPS -ottelun häviäjä lohkossa kolmanneksi, jolloin joutuisi vielä jännittämään muidenkin lohkojen tuloksia ja pahimmassa tapauksessa joukkue tippuisi Suomen Cupista. Tilanne on kutkuttava ja luo lisää jännitettä ennestään kuumaan Pohjanmaan derbyyn.

SJK ja VPS ovat toisilleen tutut kiistakumppanit ja kumpikaan ei missään tapauksessa halua hävitä näitä kohtaamisia. Viime kaudella joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa kolme kertaa ja kahdesti SJK oli parempi. VPS kuitenkin voitti SJK:n talvella pelatussa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa, joten puntit on siinä mielessä tasan.

Päävalmentaja Tommi Kautonen tuntee Pohjanmaan derbyn ja vastustaja VPS:n, sillä peliurallaan hän edusti vaasalaisia yli sadan ottelun verran.

- Etukäteen ajatellen meillä on loistava tapahtuma tulossa. Kiihkeää paikallisderbyä odotan ennakkoon. Ja tottakai nämä Suomen Cupin lohkotilanteet tuo oman lisäpanoksensa muutenkin. Ilman muuta jännittävä ja kihelmöivä perjantai-ilta on tulossa, kommentoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

SJK pelasi viime viikonlopuna Jaron kanssa vieraissa tasapelin. Ja tuo jätti parantamisen varaa tulevaan otteluun

- Pelillisesti meillä on parannettavaa. Erityisesti pelin avaamisessa. Jaro oli hyvä ja haastoi meidät hyvin, mutta kyllä meidän oma tekeminen pitää olla paremmalla tasolla. Pallollinen tekeminen, pallolliset valinnat, niiden pitää olla parempia. Kaikkiaan meidän pallollinen laatu pitää olla siis parempaa, mitä se oli Jaro-matsissa. Jaro teki toki omalla tekemisellään sen meille vaikeaksi, mutta kyllä me itse itsellemme aiheutettiin niitä vaikeuksia ihan liikaa, arvioi Kautonen.

- Tässä on pelaajien kanssa käyty sitä läpi, analysoitu omaa tekemistä ja omia valintoja pelin avaamisvaiheessa sekä pelin rakentamis- ja murtautumisvaiheessa. Katsottu pieniä yksityiskohtia ja tottakai myös isompaa kuvaa, mutta erityisesti niitä pieniä yksityiskohtia, mitkä meidän vain pitää pystyä tekemään paremmin mitä teimme Jaroa vastaan. Pelaajilla kyllä taitoa ja osaamista on, mutta meidän pitää olla keskittyneempiä ja huolellisempia niissä pienissä yksityiskohdissa pelin eri vaiheissa.

SJK-VPS perjantaina 2.3. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta sekä VeikkausTV:stä.

Lisää uutisia