vko.09 // 27.2.2018

U19-maajoukkueelle tappio Makedoniassa

SJK:n Ville Tikkanen pelasi Makedoniaa vastaan ensimmäisen maaottelunsa Suomen paidassa.

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi tiistaina Makedonialle Skopjessa tylysti lukemin 0-5 (0-1).

Isäntäjoukkue Makedonia siirtyi johtoon 14. minuutilla epäselvän tilanteen päätteeksi. Pallo ajautui sivuvapaapotkun jälkeen tulleen puskun kautta tolppaan ja siitä Suomen maalivahdin Johannes Luukkasen näppeihin, mutta avustava erotuomari katsoi pallon kuitenkin käyneen maalissa.

Toista jaksoa oli takana vajaat viisi minuuttia, kun Makedonia sai rangaistuspotkun, josta joukkueen johto venyi kahden maalin suuruiseksi.

Seuraavan reilun 15 minuutin sisään Makedonia lisäsi johtonsa jo 4-0-lukemiin. Vielä pelin loppuminuuteilla kotijoukkue viimeisteli yhden osuman ja aiheutti Suomelle näin ollen tylyn 0-5-tappion.

Suomen leirissä oltiin luonnollisesti pettyneitä tulokseen, mutta päävalmentaja Kimmo Lipposen mukaan lukemat eivät kerro kaikkea ottelusta ja joukkueiden välisestä tasoerosta.

- Ensimmäinen jakso oli erittäin hyvää puolustamista. Kaikki oli kohdillaan. Makedonia pääsi laukomaan yhdestä paikasta maalin lisäksi. Totta kai aina on pientä korjattavaa, mutta se mitä puolustamiselta haimme, toimi oikein hyvin. Tauolle mennessä oli luottavainen olo, Lipponen kertoi.

Suomi ja Makedonia kohtaavat tuplamaaottelun toisessa osassa torstaina 1.3. Ottelu alkaa kello 13 paikallista eli kello 14 Suomen aikaa.