AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 23.2.2018

Ilves pelaa lauantaina cupin lohkovoitosta

Ilves pelaa lauantaina cupin lohkovoitosta

Suomen Cupin lohkovaiheen viimeinen kierros on käsillä. Ilves pelaa kotikentällään vierasottelun Valkeakosken Hakaa vastaan. Tamperelaiset voivat voitolla varmistaa C-lohkon voiton ja suoran paikan puolivälieriin.

Ilveksen ja Hakan väliset lähiseutujen paikalliskamppailut tulivat tutuiksi 1990-luvulla Veikkausliigassa. Vuosina 2013 ja 2014 joukkueet ratkoivat Pirkanmaan herruutta Ykkösessä. Viimeisin kohtaaminen oli vuosi sitten Suomen Cupin lohkovaiheessa, kun Ilves nujersi valkopaidat 3-1. Niilo Mäenpää aloitti maalinteon, mutta tupsukorvat kirivät ohi Iiro Järvisen, Youness Rahimin ja Tucon osumilla.

Tänä vuonna kolme cupin ottelua pelannut FC Haka on kuudella pisteellään lohkokolmosena. FC Lahti vei kotonaan 2-1-voiton, mutta GrIFK taipui Kauniaisissa maalein 3-2 ja FC Viikingit romahti Valkeakoskella maalein 1-5. Hakan tamperelaislähtöinen hyökkääjä Salomo Ojala takoi viimeisimmässä ottelussa hattutempun.

Ilves johtaa lohkoa kymmenellä pisteellään. FC Viikingit, JJK ja GrIFK kaatuivat selvästi maalierolla 9-1. Neljännessä ottelussa FC Lahtea vastaan oli tasaisempaa. 2-2 päättyneessä pelissä Santeri Haarala ja Tuure Siira heiluttivat maaliverkkoja.

FC Lahti on toisena kaksi pistettä Ilvestä perässä ja JJK on neljäntenä tasapisteissä Hakan kanssa. C-lohko on siis viime metreille asti kimurantissa tilanteessa. Viiden alkulohkon kärkijoukkueet pääsevät suoraan puolivälieriin. Kolme muuta jatkopaikkaa ratkotaan lohkokakkosten ja parhaan lohkokolmosen välillä.

Ilveksen kokoonpanosta varmoja poissaolijoita ovat loukkaantumisista kärsivät Ilari Mettälä, Niklas Jokelainen, Felipe Aspegren, Baba Mensah ja Naatan Skyttä. Päävalmentaja Jarkko Wiss tuntee kuormituksen haitat ja hyödyt.

– Olemme painaneet kahdeksan viikon harjoitusputken. Pelasimme juuri harjoitusottelun U18-maajoukkuetta vastaan. Loukkaantumisia on jonkin verran. Rankka viikko päättyy Haka-peliin, josta täytyy vain saada tulos. Väsymys tuntuu pelaajilla, mutta tämä palvelee hyvin sitä huhti-toukokuun liigapelien ruuhkaa, jolloin vaaditaan sietokykyä. Pidetään järki mukana pelaamisessa ja tehdään oikeita ratkaisuja tietystä rasituksesta huolimatta, Wiss kommentoi.

– Lauantain pelin jälkeen, toivottavasti hyvillä mielin, jäämme viikon talvitauolle lataamaan akkuja. Luvassa on perinteinen hiihtoloma, mutta luulen, että laskettelu on kielletty, luotsi virnistää.

FC Haka-Ilves pelataan Pirkkahallissa lauantaina 24.2. klo 14.30 alkaen.

Lisää uutisia