AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 22.2.2018

U18-maajoukkueella onnistunut leiri Eerikkilässä

U18-maajoukkueella onnistunut leiri Eerikkilässä

U18-pojat leireilivät tiistaista Eerikkilässä ja kohtasivat tänään torstaina harjoitusottelussa Ilveksen Veikkausliigajoukkueen.

Vuonna 2000 syntyneet eivät pelanneet syksyllä EM-karsintoja, joten vuoden tapahtumat tähtäävät jo ensi syksyn karsintaurakkaan. Viikon leirillä nähtiin myös uusia nimiä ja valmentaja Kai Nyyssönen oli tapahtumaan tyytyväinen vaikka Ilves veikin kamppailussa voiton 1-0-lukemin.

-Ottelu Ilvestä on vastaan on tälle ikäluokalle jo pieni perinne. Se oli hyvä peli ja tietysti kiitokset Wissin Jallulle. Saimme samalla nähdä muutamia Ilveksen 00-syntyneitä, joista Roope Huhtala oli leirillämme, mutta pelasi Ilveksen puolella. Kokonaisuutena tämä leiri oli tiukka kolmen päivän rutistus ja asiaa oli paljon. Yritimme tuoda minun ja Stephen Wardin tapaa esille mahdollisimman selkeästi, muttei liian monimutkaisesti, Nyyssönen kertoo.

-Nyt pelaajat palaavat seuraympäristöihinsä ja iso toive on, että he tulevat saamaan siellä merkittäviä rooleja ja paljon peliaikaa. Varasijalta mukaan tullut Samuel Kurttila valitettavasti loukkasi nilkkaansa ja hänelle toivotamme pikaista paranemista.

U18-poikien ikäluokasta useampikin pelaaja on jo noussut vuotta vanhempien maajoukkueeseen ja kilpailee parhaillaan tiukasti paikasta Suomen kesän U19 EM-kotikisoihin. U19-pojat lähtevät leirille Makedoniaan sunnuntaina.

U18-maajoukkue on koolla seuraavan kerran kuukauden päästä, kun edessä on kaksoismaaottelu Kyprosta vastaa Kyproksella.

Suomi kohtaa lokakuussa U19-poikien EM-alkukarsinnassa Virossa isännät, Tanskan ja Italian.

Lisää uutisia