AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.08 // 21.2.2018

SJK:n Tolonen pelaa kovalla itseluottamuksella

SJK:n Tolonen pelaa kovalla itseluottamuksella

FC Hongan riveissä koko elämänsä pelannut Maximo Tolonen teki loppuvuodesta ison päätöksen ja kirjoitti pelaajasopimuksen seinäjokelaisen SJK:n kanssa. Nuoren talvi onkin ollut lupauksia herättävä.

Vuonna 2001 syntynyt Maximo Tolonen tunnetaan paitsi liukkaana hyökkäyspään pelaajana myös armottomana maalintekijänä. Viime syksynä hän laukoi voitto-osuman, kun U17-pojat kaatoivat Venäjän EM-alkukarsinnoissa ja voittivat lopulta lohkonsa. Vuosi sitten keväällä Tolonen maalasi kahdesti vuotta vanhempien ikäluokan EM-jatkokarsintapelissä Saksaa vastaan.

Näytöt eivät siis olleet heikot, kun nuori päätti kauden jälkeen katsastaa uusia seuravaihtoehtoja. Tolonen löytyy FC Hongan edustusjoukkueen kuvista jo kymmenen vuoden takaa, kun nuori jalkapallofani toimi joukkueen maskottina. Hän ei ollut tyytyväinen saamaansa vastuuseen kaudella 2017, mutta helppo päätös lähteminen ei missään nimessä ollut.

- Se oli ison päätös minkä olen urallani tähän mennessä tehnyt, alkuperäinen ajatukseni oli lähteä Hongasta vasta vuoden päästä. Tässä vaiheessa tuntui siis luontevalta, että uusi seura olisi vielä Suomessa. Kävin tutustumassa Kölnin organisaatioon viikon ennen päätöstä. Tiedän mitä voi sitten olla edessä SJK:n jälkeen, Tolonen kertoo.

- Muutos on tehnyt pelaamiselleni todella hyvää. Itseluottamukseni on noussut viime aikoina hurjasti ja uskallan sanoa, että pelaamiseni on aivan erilaista kuin viime kaudella. Ympäristö on kehittymiseen todella hyvä ja valmennus luottaa minuun. Lähtö Espoosta ei todellakaan ollut helppo päätös, mutta olen tyytyväinen.

Tolonen on saanut uralleen Pohjanmaalla lentävän lähdön. Ensimmäinen virallinen maali on jo plakkarissa, kun hän maalasi Suomen Cupissa TPV:ta vastaan.

- Nyt on sellainen fiilis, että niitä tulee lisää. Oli tosi hyvä saada heti alkuun maali. Pelasin myös hyvin siinä pelissä, se oli tärkeää.

- Itseluottamuksella on valtava merkitys jokaisessa yksittäisessä suorituksessa. Pitää vain päättää, että nyt teen näin, meni miten meni. Viime kaudella ajattelin liian usein, että onnistunkohan vai en. Hongalla oli viime kaudella isot nousuodotukset. Otin ehkä liikaa paineita ja jännitin. Koen, että itseluottamus on varsinkin pelipaikallani erittäin iso tekijä.

Tolonen muistaa viime kaudelta keskustelun kokeneen joukkuekaverinsa Joel Perovuon kanssa.

- Hän sanoi minulle, että tärkeintä pelaamisessani on, että minun pitää vain uskoa, että olen parempi kuin muut. Minun pitää luottaa itseeni ja siihen, että onnistun. Se on tuonut ison lisän peliini.

- Kilpailu peliajasta on SJK:ssa kovaa, mutta se on vain hyvä asia. Jokaisen on annettava jokaisissa treeneissä parhaansa. Tavoitteeni on lyödä tällä kaudella läpi ja pelata mahdollisimman hyvä kausi. Haluan tehdä maaleja ja antaa joukkueelle oman panokseni. Meillä on tavoitteellinen joukkue ja paljon potentiaalia myös saavuttaa jotain.

-Tavoitteemme on voittaa joukkueena ja minä haluan olla mukana mahdollisimman suuressa roolissa. Tietenkin olen kuullut, millaista täällä oli viime vuonna. Tilanne on nyt aivan erilainen. Joukkueemme on yhtenäinen, joukkuehenki on korkealla ja kaikkien työmoraali on hyvällä tasolla. Meillä on selkeä pelitapa ja tekeminen on vakaalla pohjalla.

Lisää uutisia