AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 21.2.2018

Honkavaara: "Hyvää valmistautumista europelejä varten"

Honkavaara: "Hyvää valmistautumista europelejä varten"

"Honsu" oli tyytyväinen keskiviikon ottelun antiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Turkissa leireilevä Kuopion Palloseura pelasi keskiviikkona kovatasoisen kansainvälisen harjoituspelin valkovenäläistä Shakhtar Zoligorskia vastaan.

Ottelu oli tasoltaan kova ja pelin intensiteetti oli paljon korkeampi kuin mihin kotimaisissa Veikkausliigaotteluissa on totuttu.

- Hyvä ja intensiivinen peli pelattiin. Hallittiin palloa mutta ei hallittu maalipaikkoja. Viimeinen kolmannes tuotti meille hankaluuksia, joskin vastustaja puolusti erittäin hyvin. Oltaisiin tarvittu yksi valmistautumispäivä lisää, sillä vielä eilen harjoituksissa oli aika tukkoista pitkän matkustamisen jäljiltä, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara totesi.

Kuopiolaiset pääsivät toteuttamaan ottelussa omia vahvuuksiaan ja pelaajat saivat hyvää kokemusta ensi kesän kovia europelejä varten.

- Avausjakso oli meiltä parempi pelillisesti. Pelattiin hyvällä tasolla, mutta yksi lapsus tuli sekavassa sivurajaheittotilanteessa ja siitä vastustaja iski vastaiskusta maalin, valmentaja harmitteli.

- Vastustaja pelasi yksinkertaista jalkapalloa, mutta teki yksinkertaiset asiat todella hyvin ja laadukkaasti. Äärimmäisen kurinalaista puolustuspelaamista ja vastahyökkäykset lähtivät nopeasti. Me taas ei päästy tarpeeksi nopeasti tilanteenvaihtoihin ja vastustaja pääsi valumaan pallon alle, Honkavaara sanoi.

Vaikka tuloksena oli 0-2-tappio, Honkavaara oli kaikkineen otteluun tyytyväinen.

- Kaikin tavoin hyvää valmistautumista europelejä varten. Peli oli paljon fyysisempää ja vastustaja tuli surutta kiinni. Euroopassa pärjääminen vaatii omilla vahvuuksilla pelaamista tehokkaasti ja niin vastustaja meitä vastaan tänään teki, valmentaja muistutti.

KuPS:n aloituskokoonpano: Otso Virtanen, Carlos Murillo, Henri Toivomäki, Hamed Coulibaly, Jiri Nissinen, Ruben Gabriel, Ville Saxman, Stiwar Garcia, Joni Mäkelä, Ilmari Niskanen, Saku Savolainen

Lisää uutisia