AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 18.2.2018

Vuorinen tyytyväinen voittoon - ei silti liian tyytyväinen

Vuorinen tyytyväinen voittoon - ei silti liian tyytyväinen

Petri Vuorinen painottaa kokonaisuutta. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS takoi lauantaina Suomen Cupin ottelussa TPV:n verkkoon kuusi maalia päästämättä yhtään.

Pelin jälkeen Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen oli tyytyväinen, mutta tiukkasanainen.

– Tavoite on ollut tammi-helmikuussa kehittää omaa pelaamista. Olemme käyneet sitä läpi. Olemme halunneet tehdä omia asioita ja se on välillä ollut näissä peleissä haasteellista rehellisesti. Pelaajat itse ovat ylläpitäneet tempoa ja tehneet paljon sen eteen. Se vaatii tällaisissa peleissä enemmän ja siihen pitää olla tyytyväinen, Vuorinen kommentoi.

Lauantaina avauskokoonpanossa nähtiin uusia nimiä. Muun muassa Kujanpään maali ja maalisyöttö olivat mainio suoritus. Sen lisäksi hänen paluupallostaan Cae iski illan kolmantensa.

– Avauksessa on ollut melkein joka pelissä vähän uusia pelaajia ja he ovat onnistuneet suhteellisen hyvin. Peliaikaa on pystytty jakamaan tässä vaiheessa. Tulokseenkin pitää olla siinä mielessä tyytyväinen, että nolla pysyi omissa.

Peliaika tosiaan on jakautunut mukavasti eri pelaajille tammi-helmikuun peleissä. Maaliskuussa aletaan sitten niin sanotusti erottelemaan jyviä akanoista.

– Minun kokemukseni mukaan tässä vaiheessa on hyvä jakaa peliaikaa monelle pelaajalle. Näin jokainen pääsee pelitapaan sisälle ja luotto toisia kohtaan kentällä lisääntyy. Pitää kuitenkin muistaa, ettei meitä ole pelillisesti vielä mitattu. Maaliskuussa aletaan ottamaan mittaa sen suhteen, että alamme löytämään oikeita pelaajia avaukseen ja vastaavasti ehkä vähän tietoa ketä käyttää missäkin tilanteessa kesällä, jos tulee rotaatiota ja loukkaantumisia ynnä muuta, Vuorinen päätti.

Lisää uutisia