AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 17.2.2018

Korkeakunnas harmissaan: "Kaksijakoinen ottelu"

Korkeakunnas harmissaan: "Kaksijakoinen ottelu"

Puolet ottelusta miellyytti "Tokea". (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti tasasi pisteet Suomen Cupin ottelussa lauantaina Ilveksen vieraana maalein 2-2 johdettuaan tauolla ottelua 2-0.

Lahtelaisjoukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen suojattiensa ensimmäisen puoliajan peli-ilmeeseen, mutta vastaavasti toisen puoliajan esitys oli jotain aivan muuta kuin oli puoliajalla pukukopin suojissa sovittu.

- Tämä oli kaksijakoinen ottelu. Ensimmäinen puoliaika oli sellaista jalkapalloa, mitä me halutaan pelata tulevalla kaudella. Tehtiin sovittuja asioita ja pelaaminen oli todella mallikasta, jopa yllättävän valmista tähän ajankohtaan nähden. Homma oli hanskassa.

- Vaikka puoliajalla sovittiin, että jatketaan samanlailla, niin jostain syystä keskittyminen herpaantui. Pelin rakenne ei pysynyt hyvänä ja vastustaja pääsi peliin mukaan. Molemmat maalit enemmän tai vähemmän lahjoitettiin. Toinen puoliaika oli kaaosta, Korkeakunnas summaa pelin kulkua.

Korkeakunnas on parin edellisen pelin jälkeen peräänkuuluttanut omiltaan parempaa asennetta. Tämän suhteen nähtiin muutos parempaan.

- Nyt ei voi moittia asennepuolta. Joukkue pelasi ja yritti loppuun asti. Se, ettei peli pysy kasassa täyttä 90 minuuttia, ei ole hyväksyttävää, mutta kuitenkin ymmärrettävää vielä tässä vaiheessa, Korkeakunnas sanoo.

Reilun tunnin verran Lahden keskikentällä häärinyt 17-vuotias Teemu Jäntti teki 1+1 tehot ja sai luotsilta kiitokset.

- Hyökkäystrio pelasi hyvin ja Jäntin suoritus pitää nostaa esille. Monelle pelipaikalle on nyt hyvää kilpailua.

Lahtelaisten makedonialainen maalivahti Damjan Siskovski on tehnyt vaikutukset Korkeakunnakseen.

- Varmanäppinen ja rauhallinen maalivahti. Hän on erityyppinen maalivahti, mitä Alexander Vasjutin oli. Pelin ohjaaminen ei ole ihan niin voimakasta. Damjan lukee peliä hyvin ja tänäänkin hän kävi katkomassa Ilveksen pitkiä pystypalloja. Hän tulee maaliltaan hyvin ulos, hakee keskityksiä ja on jalalla varma. Hyvä maalivahti, se on selvä. Kommunikaatiokin tulee paranemaan, kun alle tulee enemmän yhteisiä kokemuksia, Korkeakunnas arvioi.

Ensi lauantaina Lahti pelaa Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisen ottelunsa, kun GrIFK saapuu vierailulle Lahteen. Peli pelataan klo 13.00 alkaen Mukkulan hallissa.

Lisää uutisia