vko.07 // 17.2.2018

Ilves nousi kahden maalin takaa tasoihin FC Lahtea vastaan

Tuure Siira pelasti pisteen Ilvekselle. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin ottelu Ilves - FC Lahti lauantaina määritteli asetelmat C-lohkon kärjen suhteen. FC Lahti oli tehokas, mutta Ilves ei suostunut luopumaan lohkon piikkipaikasta, vaan nousi 2-2 (0-2) -tasapeliin.

Ottelu käynnistyi paikallisen rumpuryhmän rytmikkäällä tahdituksella. Molemmat joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa liigakumppanin Suomen Cupissa. Tunnelma oli jännittynyt, mutta vauhdikas.

FC Lahti hyödynsi 18. minuutilla ensimmäisen maalipaikkansa. Kulmapotkutilanteessa ylös noussut ulottuva puolustaja Kalle Taimi pääsi päineen väliin ja puski pallon yläkulmaan.

Kotijoukkue sai alusta asti luotua hyviä juoksuja lahtelaisten selustaan, niin laidoilta kuin keskustasta. Selkeitä vetopaikkoja saatiin kuitenkin odottaa 26. minuutille. Kapteeni Lauri Ala-Myllymäki tykitti rangaistusalueen kaarelta Marius Noubissin hankkiman vapaapotkun vain niukasti yläriman yli. Pari minuuttia myöhemmin toisessa päässä kenttää nähtiin vastaava tilanne, mutta tällä kertaa Teemu Jäntti joutui pettymään sihtiinsä.

Avausjakson lopussa mustapaidat pääsivät nopeilla vastaiskuilla juoksemaan tupsukorvien puolustusta riekaleiksi. Ensimmäisen tilanteen selvitti Johannes Luukkanen hyvällä reaktiotorjunnolla, mutta jälkimmäisessä Teemu Jäntin tarkka kuti livahti käsien kautta alakulmaan.

Jarkko Wiss herätteli suojattejaan pukukopissa. Puolustukseen saatiin kaivattua tarkkuutta. Etenkin Matias Ojala oikean pakin tontilla laittoi kroppaansa likoon ja voitti pääpalloja kentän pisimpiäkin vastaan. Tasoituksen jahtaus sai lentävän lähdön vasemman laidan hyökkäyksestä. Rangaistusalue oli Kuhnureita mustanaan, mutta sähäkkä laituri Santeri Haarala pääsi tälläämään irtopallon vastustamattomasti taka-alakulmaan. 18-vuotias seuran oma kasvatti teki ensimmäisen maalinsa miesten edustusjoukkueessa.

Kärjessä viillettänyt Marius Noubissi toi fyysisellä olemuksellaan hyvän vastavoiman kovaotteisille lahtelaisille. Kamerunilaishyökkääjä suojasi palloa ja sai muutaman kerran ajettua vaarallisesti boksiin. Hyvät vetopaikat antoivat kuitenkin vielä odottaa itseään.

Vartti ennen loppua Pirkkahallin yleisö sai hurrattavaa. Lahden puolustus ei laittanut palloa ajoissa liikkeelle, jolloin nälkäiset kissapedot iskivät kiinni. Tuure Siira nousi pallonriiston jälkeen oikealta laidalta kohdaten maalivahti Damjan Shishkovskin. Varma sijoitus alakulmaan tasoitti lukemat 2-2:een.

Ottelu oli kokonaisuudessaan vauhdikas, eikä kontakteja kaihdettu. Maalienkin valossa vierailijat olivat niskan päällä vielä avausjaksolla, mutta jälkimmäinen puolisko meni kotijoukkueen komennossa. Tasapelin myötä Ilves jatkaa lohkon kärjessä kymmenellä pisteellä. FC lahti on toisena kahdeksalla pisteellä.