AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 16.2.2018

Korkeakunnas uskoo: "Nyt ei ole motivointiongelmaa"

Korkeakunnas uskoo: "Nyt ei ole motivointiongelmaa"

"Toke" uskoo Ilveksen sytyttävän. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden taival Suomen Cupin lohkovaiheessa jatkuu jälleen lauantaina, kun lahtelaismiehistö matkustaa Tampereelle lohkon kärkikamppailuun.

Ilves on edennyt Suomen Cupissa tähän mennessä puhtaalla pelillä ja pitää hallussaan lohkon piikkipaikkaa. Matkan varrella ovat kaatuneet niin GrIFK, JJK kuin FC Viikingit yhteismaalierolla 9-1. Lahti majailee kahden pisteen päässä toisella sijalla. Lahti on ottanut FC Hakan ja JJK:n päänahat, mutta jäänyt Viikinkejä vastaan tasapeliin yhteismaalieron ollessa puolestaan 8-5.

Lahti kohtasi viime viikon lauantaina Mukkulan kuplahallissa JJK:n ja onnistui voittamaan pelin lukemin 4-2. Voitosta kiitteleminen on pitkälti nuoria supervaihtomiehiä Fareed Sadatia ja Tomi Kulttia, jotka käänsivät pelin aivan loppuminuuteilla tekemällä maalin mieheen. Kahdesta ensimmäisestä osumasta vastasi Viron A-maajoukkuemies Henri Anier. Makedonialaismaalivahti Damjan Siskovski debytoi ottelussa Lahden maalilla ja esitti vakuuttavia otteita.

Viikinkejä ja JJK:ta vastaan Lahden peli-ilme oli ajoittain aivan liian lepsu. Sitä lähdetään muuttamaan Ilvestä vastaan.

- Meillä on ollut motivoinnin kanssa pientä asennevaivaa parissa edellisessä ottelussa, mutta sellaista ongelmaa ei tule nyt olemaan, päävalmentaja Toni Korkeakunnas lupaa.

- Nyt mennään härkäviikkoja. Edessä on kuitenkin viikon tärkein harjoitus eli pelitapahtuma. Ollaan valmistauduttu peliin hyvin. Tämä on preseasonin tärkein tapahtuma tähän mennessä ja nyt päästään tekemään harjoiteltuja asioita kovassa paikassa.

Lahti on melkeinpä pakkovoiton edessä, jos se haluaa edetä suoraan kahdeksan parhaan joukkoon. Tasapelillä unelma pysyisi vielä elossa, mutta olisi hauras.

- Se on selvää, että pitää voittaa, jos haluamme päästä suoraan kahdeksan joukkoon. Siinä ei ole muita vaihtoehtoja.

Lahtelaisten pelaajatilanne on ottelun alla varsin hyvä. Vaivojen takia sivussa ovat ainoastaan Artjom Vjatkin, Santeri Pakkanen ja Irfan Sadik. Sadik palannee ensi viikolla mukaan joukkueharjoituksiin, eikä Pakkasen tai Vjatkinin toipumisessa pitäisi kestää kovin kauaa.

Ilves – FC Lahti lauantaina 14.2. kello 14.30 Pirkkahallissa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta sekä VeikkausTV:stä.

Lisää uutisia