AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 16.2.2018

Ilveksen Wiss: "Lahti on hyvä mittari meille"

Ilveksen Wiss: "Lahti on hyvä mittari meille"

Ilves ja FC Lahti kohtaavat nyt Pirkkahallissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantaina kello 14.30 Suomen Cupin C-lohkon kärkiottelussa kohtaavat Tampereen Pirkkahallissa rutinoituneet Veikkausliigajoukkueet. Puhtaalla pelillä lohkoa johtava Ilves isännöi kakkosena majailevaa FC Lahtea.

Seurat kohtasivat Suomen Cupin lohkovaiheessa myös vuosi sitten. Tuolloin Ilves voitti Mukkulan hallissa lukemin 0-2.

Toni Korkeakunnaksen luotsaama FC Lahti on tämän vuoden Cupissa voittanut FC Hakan ja JJK:n. FC Viikinkejä vastaan oli tyytyminen tasapeliin, joten kokonaispistesaldo on 7.

Liigan hallitseva pronssimitalisti Ilves on niin ikään aloittanut Cup-kilpailun vahvasti. Aluksi Viikingit ja JJK kaatuivat molemmat tyylipuhtaasti 3-0-lukemin. Viikko sitten jalkoihin jäi GrIFK maalein 3-1, kun kotijoukkueen Abdoulaye Ba maalasi kahdesti ja Iiro Järvinen kerran. 9 pistettä oikeuttavat lohkon piikkipaikkaan.

Päävalmentaja Jarkko Wiss tietää kokemuksesta, että kevään lähetessä kova harjoittelu pelien lomassa vaatii veronsa. Tehty työ palkitsee kesäkaudella.

– Joukkueessa alkaa olla pientä kremppaa. Huomaa, että on jo seitsemäs intensiivinen harjoitusviikko takana. Lisäksi viimeisten parin-kolmen viikon aikana on muutama pelaaja jäänyt pois vatsataudin tai kuumeen takia. Nyt pitää vain puristaa, jotta pysymme aikataulussa, Wiss toteaa Ilveksen verkkosivuilla.

Ilveksen varmoja poissaolijoita lauantailta ovat loukkaantumisista kärsivät Ilari Mettälä (reisi), Niklas Jokelainen (polvi), Felipe Aspegren (sormimurtuma) ja Baba Mensah (polvi).

– On hienoa, että kohtaamme liigajoukkueen ensimmäistä kertaa tänä talvena. Lahti on hyvä mittari meille. Alla on hapottavia treenejä, mutta voittoa lähdemme hakemaa, Wiss sanoo.

Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta sekä VeikkausTV:stä.

Lisää uutisia