AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 15.2.2018

KuPS:lla mahdollisuus varmistaa jo cupin puolivälieräpaikka

KuPS:lla mahdollisuus varmistaa jo cupin puolivälieräpaikka

KuPS on tiukasti kiinni puolivälieräpaikassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen Cupin lohkovaihe etenee hyvää vauhtia ja viikonloppuna aletaan jo toden teolla ratkoa paikkoja puolivälierissä ja puolivälieräkarsinnoissa.

Lohko A:ssa KuPS on voittanut kolme ensimmäistä otteluaan ja suora puolivälieräpaikka on kuopiolaisille katkolla jo lauantaina AC Oulun vieraana. Voitto veisi kuopiolaiset tavoittamaan johtoon lohkossaan ja siten kahdeksan parhaan joukkoon. RoPS ja PS Kemi ovat AC Oulun kamppailemassa tiukimmin muista paikoista jatkoon.

Lohkossa B SJK on niin ikään voittanut kaikki kolme pelaamaansa ottelua. Jatkopaikkaa SJK ei pysty ainakaan vielä viikonloppuna varmistamaan, sillä joukkueella ei ole ottelua. Lisäksi sekä VPS että FF Jaro ovat vielä aivan tuntumassa tavoittelemassa lohkovoittoa.

Lohkossa C on myös yksi puhtaan pelin joukkue kolmen ottelun jälkeen eli Ilves, joka kohtaa lauantaina FC Lahden. Voitto veisi Ilveksen jo miltei lohkovoittoon, mutta toisaalta FC Lahti nousisi voitolla tamperelaisten ohi. Jatkopaikkaa lohkossa tavoittelee edelleen tiukasti myös Haka.

Lohkossa D tilanne on selkeästi enemmän avoinna. Sekä HJK että FC Honka ovat vielä pistemenetyksittä, mutta HJK:lla on pelattuna vasta kaksi ottelua ja Hongalla yksi. Lohkoa johtaakin kolme ottelua pelannut HIFK. Jatkopaikkojen suhteen suuria ratkaisuja ei vielä tänä viikonloppuna nähdä.

Lohko E on ainoa, jossa yksikään joukkue ei enää ole pistemenetyksittä. Jatkopaikkojen kannalta hyvin tärkeä ottelu on kuitenkin edessä sunnuntaina, kun yksi tasapeli rasitteenaan pelaavat IFK Mariehamn ja FC Inter kohtaavat – kumpikin on kärsinyt ainoan pistemenetyksensä TPS:lle, joka puolestaan on pelannut kaikki tähänastiset kolme otteluaan tasan.

Suomen Cupin viikonlopun kaikki ottelut Palloliiton Tulospalvelussa.

Valtaosaa Suomen Cupin lohkovaiheen otteluista voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Lisää uutisia