FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.07 // 14.2.2018

Albion Ademin tavoitteena tehokas futisvuosi 2018

Albion Ademin tavoitteena tehokas futisvuosi 2018

Kuva: Juha Tamminen

18-vuotias Albion Ademi pelasi viime syksyn lainalla PS Kemin riveissä ja palasi kauden jälkeen FC Interin vahvuuteen. Nyt vikkelän laiturin repusta löytyy tuore jatkosopimus turkulaisten kanssa.

Turkulaisen TPS:n kasvatti Albion Ademi siirtyi FC Interin riveihin heinäkuussa 2016. Viime heinäkuussa hän lähti hakemaan peliaikaa PS Kemistä ja yritys palkittiin. Tilille kertyi 14 Veikkausliigan ottelua ja kaksi maalia.

- Ajatukseni oli, kun lähdin Kemiin, että pelaan syksyn hyvin ja palaan sitten Interiin. Olen ihan tyytyväinen siihen, miten Kemissä meni. Aina voisi tietysti mennä paremminkin. Kokonaisuuteni se oli opettavainen kokemus. Asuin yksin ja hoidin kaiken itse. Siitä jäi hienot muistot, Ademi kertasi.

Kauden päätyttyä nuori palasi siis Turkuun ja helmikuun alussa hän kirjoitti nimensä uuteen vuoden 2019 loppuun saakka kestävään sopimukseen. Tavoitteet alkaneelle vuodelle ovat selvät.

- Talvi on mennyt oikein hyvin. Meillä on vahva joukkue kasassa ja treenit ovat sujuneet. Uskon, että pelaamme hyvän kauden. Kauden oma tavoitteeni on saada paljon peliaikaa ja nousta isoon rooliin joukkueessa. Ja tehoja, niitä haluan.

- Meillä on kova joukkue kasassa, mutta uskon, että pääsen tavoitteeseen, kun teen paljon töitä sen eteen.

Ademi on kuulunut jo useamman vuoden poikamaajoukkueiden runkopelaajiin. Moni tuttu Suomi-paidasta on jo suunnannut ulkomaille, ja Ademikin on käynyt tunnustelemassa menoa muun muassa Englannissa useammankin kerran.

- Lähden siitä liikkeelle, että pitää pelata hyvin. Ovet avautuvat kyllä sitten, kun sen aika on. Se, että moni maajoukkueestamme on lähtenyt ulkomaille, auttaa tietysti joukkuettamme. Tasomme nousee.

Suomen U19-maajoukkue isännöi kesällä ikäluokan EM-lopputurnausta. Haaste tulee olemaan kova, sillä isäntien lisäksi kisoihin selviää maanosan seitsemän parasta joukkuetta.

- Yritän tehdä seurajoukkueessa kaiken niin hyvin, että pääsen kisajoukkueeseen. Sieltä haluan saada avauskokoonpanon paikan, onnistumisia, maaleja ja syöttöpisteitä sekä joukkueelle voittoja.

FC Inter jatkaa Suomen Cupin taivaltaa sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraana. Ademi tuli myös valituksi Suomen U19-maajoukkueeseen, joka kohtaa Makedonian kaksoismaaottelussa helmi-maaliskuun vaihteessa.

- En ole vielä ihan kunnossa, nilkkani vähän nyrjähti. Alan treenata joukkueen kanssa loppuviikosta. Kyseessä ei ole mikään vakava loukkaantuminen.

- Odotan, että saisimme Makedoniasta nyt ensimmäisen voiton pitkään aikaan ja tietysti hyvät pelit. Toivottavasti saisimme pelin toimimaan niin kuin olemme harjoitelleet. Haluaisin ehdottomasti tehdä myös maalin, sitä yritän aina, Ademi linjasi.

Lisää uutisia