FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.07 // 13.2.2018

Suomen U19-maajoukkue jatkaa valmistautumistaan EM-kotikisoihin

Suomen U19-maajoukkue jatkaa valmistautumistaan EM-kotikisoihin

SJK:n Ville Tikkanen on mukana ensimmäistä kertaa.

U19-poikien kesän EM-kotikisoihin valmistautuva maajoukkue kohtaa helmi-maaliskuun vaihteessa Makedonian kaksoismaaottelussa.

Suomi ei järjestäjämaana osallistu karsintoihin, joten valmistavat maaottelut ovat tärkeitä. Nyt edessä on tuplaottelu Makedoniaa vastaan Skopjessa. Makedonia voitti EM-alkukarsintalohkonsa.

Päävalmentaja Kimmo Lipponen on nostanut ryhmäänsä kaksi täysin uutta nimeä. SJK:n Ville Tikkanen ja KuPS:n Jere Hiltunen eivät ole vielä koskaan kantaneet maajoukkuepaitaa. Sivuun on joutunut jäämään muun muassa Joel Mattsson, Miika Töyräs, Valtteri Vesiaho, Sergei Eremenko, Timo Stavitski, Jaakko Oksanen sekä Marcus Forss joko loukkaantumisten tai seurajoukkuekiireiden vuoksi.

Saku Ylätupa pelaa vain ensimmäisessä ottelussa ja palaa sen jälkeen Ajaxin vahvuuteen.

- Ville Tikkasen viime kausi oli rikkonainen loukkaantumisten vuoksi, mutta nyt hän on kunnossa. Hän on pelannut SJK:n kauden cupin otteluissa topparina ja sille osastolle me haemme edelleen pelaajia, Lipponen kertoo.

- Keskikenttäpelaaja Jere Hiltunen on niin ikään tullut valituksi joukkueeseen jo aiemmin, mutta on kärsinyt loukkaantumisista. Saku Ylätupa halusi itse ehdottomasti tulla mukaan ja sai näin seuraltaan luvan pelata ensimmäisen ottelun. Se on todella hieno asia joukkueellemme ja tietysti myös hänelle itselleen.

Suomen pelaajiston seurajoukkuestatukset ovat muuttuneet talven aikana. Stavitski siirtyi Ranskan pääsarjaan ja on saanut lentävän alun SM Caenissa. Oksanen liittyi englantilaisen Brentfordin vahvuuteen ja Forss teki samaan seuraan juuri jatkosopimuksen. Eremenko puolestaan jatkaa uraansa venäläisen Spartak Moskovan riveissä. Kotimaassa Albion Ademi kirjoitti hiljattain jatkon FC Interin kanssa.

- Timon alkuaika Ranskassa on todella upea juttu, samoin muun muassa Forssin uusi sopimus. On hienoa, kun pelaajat menevät seuroissaan eteenpäin.

Suomi ja Makedonia kohtaavat tiistaina 27.2. ja torstaina 1.3. FFM Training Centressä Skopjessa.

Suomen joukkue:
Robin Källman HJK
Johannes Luukkanen Ilves
Ville Tikkanen SJK
Kristian Heinolainen PS Kemi
Kalle Katz HJK
Juho Montola TPS
Samu Laitinen HJK
Miko Virtanen Aberdeen FC
Eero Hyökyvirta Ilves
Jere Hiltunen KuPS
Saku Ylätupa Ajax AFC
Serge Atakayi Rangers FC
Juho Hyvärinen RoPS
Eetu Pellikka KuPS
Onni Valakari TPS
Paavo Voutilainen FC Lahti
Abukar Mohamed SS Lazio
Kevin Kouassivi-Benissan HJK
Albion Ademi FC Inter

Lähde: U19euro.fi
Lisää uutisia