FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.06 // 11.2.2018

​Vuorinen: "Toivottavasti tämä toimi herätyksenä"

​Vuorinen: "Toivottavasti tämä toimi herätyksenä"

Petri Vuoriselle jäu mietittävää. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS tasasi pisteet melkoisen erikoisessa Suomen Cupin ottelussa KPV:tä vastaan lauantaina maalein 3-3.

VPS hallitsi peliä alusta saakka, mutta sai havaita olevansa puolen tunnin pelin jälkeen 0-2-tappiolla. Steven Morrissey ja Juha Hakola nostivat vaasalaiset kuitenkin tasoihin ennen taukoa.

– Aloitimme avausjakson paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella. KPV oli tosi tehokas paikoissa, jotka se loi. Meillä oli muutama sauma tehdä lisääkin maaleja, vaikka nopeaan nousuun 0-2 -tilanteesta voikin olla tyytyväinen, Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen sanoi.

Jo ennen peliä Vuorinen mainitsi puolustuslinjan toiminnan ja ylipäätään puolustussuunnan pelaamisen tietyissä tilanteissa yhtenä kehityskohteena. Nyt muutamat ongelmat kostautuivat kovalla kädellä.

– Muutamassa tilanteessa ekalla jaksolla nukahdimme ja fokus katosi. Avausmaalia edelsi tilanne, jossa vastustaja pääsi puolittaiseen läpiajoon ja jouduimme rikkomaan. Se tilanne kertoi ehkä juuri niistä asioista, missä on vielä työstämistä. Vastaavasti toisessa maalissa laidalla seurattiin liian vahvasti palloa, kun selän takaa juoksi mies ja pääsi keskittämään. Boksissa taas hyökkääjien kontrolli ja kommunikointi yleisesti oli hakusessa. Näistä nukahduksista KPV tehokkaasti ja ansaitusti rankaisi, Vuorinen analysoi.

Toisella jaksolla VPS jatkoi siitä mihin ensimmäisellä jäi. Reippaan tunnin pelin jälkeen VPS pelasi näyttävän hyökkäyksen, jonka päätti Hakola illan toisella maalillaan. Hakolan kiskaisi kauniin kombinaation päätteeksi laukauksensa ulkosyrjällä taidokkaalla kierteellä takanurkkaan.

Viimeisen vartin aikana VPS:n pelin taso alkoi kuitenkin pikkuhiljaa murentua ja KPV pääsi hieman niskan päälle. VPS sai pidettyä kokkolalaisvieraat poissa varsinaisilta maalipaikoilta pitkään, mutta kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa vihreäpaidat onnistuivat kuin onnistuivatkin saamaan pallon maaliin. Joonas Nissinen haastoi laidalla ja pääsi keskittämään lähietäisyydeltä. Pallo näytti liikkuvan jo Marko Meeritsin kopattavaksi, mutta peliväline muutti viime hetkellä suuntaa VPS-puolustuksesta ja livahti etukulmasta sisään.

– Jatkoimme toisella jaksolla ja saimme kontrollin pelistä. Loimme myös lisää maalipaikkoja ja aivan lopussa pallo pomppi jo jossain maaliviivan liepeilläkin. Viimeisen vartin aikana meidän tekemisen laatu kuitenkin tippui. Menetimme palloja ja etäisyydet kasvoivat. Pelistä tuli vaikeampaa, Vuorinen kommentoi.

Pelin jälkeen päävalmentaja myönsi, että karvaalta ja aika erikoiseltakin lopputulos tuntui pelitapahtumiin nähden.

– On se niinkin. Se kertoo kuitenkin myös joukkueemme tekemisestä jotain. Puolustussuuntaan näkyi asioita, joita pitää parantaa. Toivottavasti tämä toimi meille nyt herätyksenä, että asiat eivät rullaa itsestään eteenpäin.

Lisää uutisia