FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.06 // 11.2.2018

PS Kemi nousi lopussa tasoihin

PS Kemi nousi lopussa tasoihin

PS Kemi nousi loppuhetkillä 2-2 -tasapeliin Suomen Cupin lohkovaiheen neljännessä ottelussaan MuSaa vastaan Porin Karhuhallissa.

PS Kemi onnistui tasoittamaan pelin vasta, kun lisäaikaa oli pelattu jo neljä minuuttia. Tasoitusosuman iski Adriaan Kruisheer tolpan kautta Kristian Heinolaisen keskityksestä. Kemiläisten takaa-ajon käynnisti Maksim Lipin kauden avausmaalillaan 52. minuutilla. 1-2-osumaan johtanut tilanne lähti liikkeelle, kun Keaton Isaksson syötti boksiin Kevin Tanolle, joka ajautui hieman sivuun, mutta pystyi jatkamaan pelivälineen maalin edustalle, josta virolainen veti pallon maaliin hienon ottelun pelanneen MuSa-vahti Tomi Mikkelsonin edestä.

Lipinin tulo kentälle toiselle jaksolle Olli Jallin tilalle oli keskeisin tekijä PS Kemin tasapeliin päätyneen takaa-ajon onnistumisessa. Lipin toi kemiläisten hyökkäyspeliin lisää juonikkuutta.

Ensimmäinen jakso oli vierailta heikko. Kemiläispelurit hävisivät valtaosan kaksinkamppailuistaan, eikä hidas syöttötyöskentely tuottanut isännille juurikaan ongelmia. Hyvällä asenteella pelannut porilaisjoukkue sai kemiläiset tolaltaan etenkin 2-0 -osumallaan, jonka puski häikäilemättömästi puolustuksen keskelle syöksynyt Jussi Välilä.

Avausosuman MuSa teki jo 5. minuutilla, kun liigakokemustakin omaava Samu-Petteri Mäkelä pääsi puolittain karkuun vahvasti paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa ja laukoi pallon varmasti Mikko Vilmusen vartioimaan kemiläismaaliin.

Toisella jaksolla pelin painopiste muuttui totaalisesti. PS Kemi painosti läpi jakson hyökäten molemmilta laidoilta ja keskeltä. Ensimmäinen tekopaikka oli jo 48. minuutilla, kun Victor Shevchenko puski komeasti kohti yläkulmaa, mutta Mikkelsson venyi huipputorjuntaan. 64. minuutilla Kruisheer puski hyvästä paikasta, mutta metrin verran ohi maalin. 67. minuutilla hollantilainen oli jälleen lähellä onnistumista, mutta MuSan puolustus onnistui siivoamaan Kruisheerin vedon maaliviivalta. 72. minuutilla Kevin Tano veti kaksi kertaa, mutta porilaispuolustus onnistui torjumaan molemmat.

Vaikka tasapeli oli PS Kemille pettymys, sen karvautta vähentää hiukan se, että joukkue venyi tasapeliin vajaamiehisenäkin. Victor Shevchenko sai toisen varoituksen ja joutui katselemaan punaista korttia ajassa 90+3. Minuuttia myöhemmin pallo oli toistamiseen MuSa:n verkossa.

PS Kemi pelaa seuraavan cup-ottelunsa vasta kuukauden kuluttua 10. maaliskuuta, jolloin Arina-Areenalla Junkoon saapuu Ykkösen AC Oulu.

PS Kemillä on lohkovaiheen neljästä pelistä koossa seitsemän pistettä.

Lisää uutisia