AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 6.2.2018

Kamerunilaistoppari Tabi Manga haluaa menestyä KuPS:ssa

Kamerunilaistoppari Tabi Manga haluaa menestyä KuPS:ssa

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura teki alkutalvella kovan pelaajahankinnan allekirjoittamalla pelaajasopimuksen puolustaja Tabi Mangan kanssa.

Kookas ja voimakasotteinen kamerunilaistoppari siirtyi vuodenvaihteessa Virosta Kuopioon ja pelasi viime perjantaina ensi kertaa kuopiolaisyleisön edessä Kuopio-hallissa. Manga esitti vakuuttavia otteita KuPS-joukkueen puolustuslinjassa AC Kajaanin kukistuessa maalein 6-1.

- Kuopio on hyvä kaupunki. KuPS on hyvä joukkue ja treenit ovat hyviä. Kaikki pelaajat toivottivat minut tervetulleeksi joukkueeseen liittyessäni, puolustaja kertoo KuPS:n verkkosivuilla.

Hän pelasi kaksi edellistä sarjakautta tallinnalaisen FC Levadian riveissä ja haluaa nyt menestyä Kuopion Palloseuran väreissä.

- Viime talvena me pelasimme Tallinnassa harjoituspelin Levadia - KuPS. Kauden loputtua pelaaja-agenttini kertoi, että KuPS haluaa minut. Sen jälkeen me keskustelimme seuran päävalmentajan ja urheilujohtajan kanssa. Kaksi vuottani Virossa olivat hienoja ja minulle jäi paljon hyviä muistoja Virosta. Mestaruutta emme voittaneet, olimme kahdesti hopealla ja pääsimme pelaamaan UEFA Europa Leagueen. Se oli ensimmäinen ammattilaissopimukseni Euroopassa, toppari kertoo menestyksekkäistä Viron-vuosistaan.

Manga on harjoitellut nyt yhden kuukauden kuopiolaisten vahvuudessa. Puolustaja haluaa kehittyä paremmaksi jalkapalloilijaksi kuopiolaisseuran laadukkaassa valmennuksessa.

- Me pelaajat nautimme treenaamisesta ja koetamme olla valmiita kun Veikkausliiga alkaa. Minunkin pitää parantaa kaikkea ja olen täällä kehittyäkseni paremmaksi pelaajaksi. Tärkeintä on pystyä auttamaan joukkuetta saavuttamaan tavoitteensa.

- Kuten kaikki jalkapalloilijat, haluan urallani voittaa mestaruuksia ja pelata isoissa turnauksissa kuten MM-kisoissa, mestareiden liigassa ja Eurooppa-liigassa. Siellä on oma tavoite. Seuran hienoille faneille terveisiä: me tarvitsemme teidän tukeanne niin hyvänä kuin huonona päivänä. Me koetamme parantaa viimevuotisesta, Manga toteaa.

Lisää uutisia