FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.05 // 3.2.2018

VPS sopimukseen Aatu Kujanpään kanssa

VPS sopimukseen Aatu Kujanpään kanssa

VPS kertoo verkkosivuillaan tehneensä 1+2-vuotisen sopimuksen Aatu Kujanpään kanssa.

Kujanpää, 19, on lähtöisin Lapualta ja aloittanut pelinsä paikallisessa Ponnistuksessa. Sen jälkeen hän siirtyi SJK:n riveihin. SJK:ssa pelejä kertyi junioreiden SM-sarjoissa, sekä aikuisten tasolla SJK Akatemiassa (ex-Kerho 07) niin Kakkosessa kuin Kolmosessa.

Edustuksessa hänelle ei viime vuosina kertynyt minuutteja kuin kahdessa liigacupin ottelussa. Viime kaudella Kujanpää onnistui Suomen Cupin ottelussa maalinteossa juuri Vepsua vastaan pelattuaan SJK Akatemiassa.

Potentiaalia löytyy, sillä hyvällä laukauksella varustettu ja taitava Kujanpää on edustanut myös Suomea alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

Kujanpää on harjoitellut tammikuussa VPS:n kanssa ja pelasi harjoitusottelussa Umeå FC:tä vastaan.

– Aatu on tullut tänne ennakkoluulottomalla asenteella. Hänellä on vielä pitkä tie liigapelaajaksi, mutta jo nyt löytyy ominaisuuksia, joilla hän pystyy pärjäämään. Hän on kehittyvä pelaaja, jota koitamme auttaa matkan varrella, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi VPS:n sivuilla.

Kujanpää on monipuolinen keskikenttäpelaaja, jota on Vepsussa ajettu lähinnä laidalle.

– Hän on pelannut kymppipaikalla paljon, mutta olemme peluuttaneet häntä laidalla täällä. Hän tietää tilanteen, että meillä on paljon hyviä keskikenttäpelaajia ja on ottanut haasteen vastaan. Hän on suorittanut nuoreksi pelaajaksi hyvin, Vuorinen toteaa.

Pelin kokonaisvaltaisessa oppimisessa on kuitenkin edelleen tekemistä.

– Riippumatta näistä asioista, pitää hänen omaksua edelleen perusperiaatteita jalkapallosta liittyen niin puolustus- kuin hyökkäyspelaamiseen, Vuorinen sanoo.

vko.48 // 5.12.2019
Lisää uutisia