vko.05 // 2.2.2018

KuPS komeaan voittoon AC Kajaanista cupissa

Petteri Pennanen avasi KuPS:n maalihanat. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran voittokulku jatkuu vahvana tämän talven Suomen Cupissa.

AC Kajaani kukistui Kuopio-hallissa pelatussa A-lohkon kolmannen sarjakierroksen pelissä suurinumeroisesti 6-1 (2-1). Komea kotivoitto saavutettiin Petteri Pennasen, Johannes Kytilän, Urho Nissilän, Rasmus Karjalaisen, Saku Savolaisen ja Joona Hiltusen komeilla osumilla.

Pennanen laukoi alussa rangaistuspotkusta 1-0. Puolustaja Johannes Kytilä laukoi ensimmäisen KuPS-maalinsa kulmapotkutilanteesta avaten oman maalitilinsä keltamustan riveissä.

- Takatolpalta tuli puskupallo maalin eteen. Olin yksin keskellä vapaana ja se oli helppo paikka pistää pallo vasurilla verkkoon. Kyllä tuntui maalinteko erittäin hyvältä, paremmin ei voisi mennä. Tämä oli ensimmäinen 90-minuuttinen kotiyleisön edessä. Yleisöltä tuli hyvä tuki ja nautin pelaamisesta suuresti, maalintekijä iloitsi.

KuPS-joukkueesta löytyi runsaasti muitakin onnistujia maalintekijöiden ohella. Maalivahti Miika Töyräs pääsi pelaamaan täydet 90 minuuttia oman kotiyleisön edessä. Nuoret keskikenttäpelaajat Joona ja Jere Hiltunen pääsivät vaihdosta kentälle pelaamaan ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen riveissä ja Joona onnistui lopussa maalinteossakin.

Peliluvan saaneet puolustajat Luis Carlos Murillo ja Tabi Manga pelasivat myös ensimmäistä kertaa kuopiolaisyleisön edessä onnistuen vahvasti.