AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 1.2.2018

SJK faneineen juhlii perjantain cupin KPV-ottelussa

SJK faneineen juhlii perjantain cupin KPV-ottelussa

"Mehu" toivoo faneilta vahvaa tukea. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK matkustaa perjantaina Kokkolaan, jossa se kohtaa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa Kipparihallissa KPV:n.

Suomen Cup alkoi SJK:lla voitollisesti, kun PKKU kaatui kotihallissa 4-0-luvuin. Nyt vastassa on tosissaan nousua Veikkausliigaan tavoitteleva KPV, joka on satsannut jälleen rajusti.

- Kilpailu jatkuu ja meillä on hyvä vastustaja perjantaina vastassa. He ovat kasanneet joukkuettaan pikkuhiljaa ja tehneet mielenkiintoisia hankintoja. Joten kova joukkue meillä on vastassa ilman muuta, toteaa SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen, joka on johtanut SJK:n talven aikana nyt kolmeen perättäiseen voittoon.

SJK:lle perjantain ottelu on samalla eräänlainen juhlaottelu, sillä kymmenen vuotta sitten SJK pelasi historiansa ensimmäisen harjoitusottelun samassa Kipparihallissa ja vastassa oli silloinkin KPV. SJK:n kannattajaryhmä Klopit puolestaan teki historiansa ensimmäisen vierasmatkan juuri Kokkolaan kaudella 2008 ja lisäksi kausi 2009 aloitettiin samassa Kipparihallissa. Silloin paikanpäälle matkusti bussilastillinen kannattajia. Niin tapahtuu myös nyt ja Kloppien bussireissu suuntaa perjantaina tukemaan SJK:ta.

- Se mitä olen nähnyt niitä kuvia Klopeista kymmenen vuoden takaa, niin on kiva nähdä että määrä on sinä aikana kasvanut kolminkertaiseksi tai jopa suuremmaksi. Tarinoiden mukaan meininki silloin kymmenen vuotta sitten oli kovaa, ja sekin on vain parantunut entisestään. Uskoisin, että kun on perjantai-ilta niin kannustus on kovaa. Liigapeleissä on kannattajilla aina ollut täysi meininki, mutta näissä talvipeleissä se on ollut vähän vaihtelevaa. Vähän toivoisin, että Klopit heräisi kannustamaan myös näissä Suomen Cupin hallipeleissä. Me tarvitaan tukea perjantaina, sillä kokkolalaiset taatusti haluaa meidät voittaa kotihallissaan ja tekevät kaikkensa sen eteen. Eli me tarvitaan jokainen ääni, mikä vaan Klopeista lähtee, heittää SJK:n kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj haastetta.

- Talvipelit on aina erilaisia ja hieman vaikeampiakin, kun alustat millä pelataan näyttelee suurta roolia. KPV on tottunut pelaamaan ja harjoittelemaan heidän hallissaan, kun taas esimerkiksi henkilökohtaisesti en ole koskaan edes käynyt Kipparihallissa. Varmaan kolme neljäsosaa pelaajistamme ei ole, muistuttaa Hetemaj.

Ottelu Kipparihallissa alkaa perjantaina kello 19.00 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelun kautta.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia