FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.05 // 1.2.2018

​Kristian Heinolainen tähtää läpimurtokauteen

​Kristian Heinolainen tähtää läpimurtokauteen

Heinolaisen uusi tukkamalli syntyi kausarihaasteen myötä. (Kuva: Teemu Kvist)

PS Kemiä nykyisin edustava alle 19-vuotiaiden maajoukkuemies Kristian Heinolainen tähtää kautta 2018 läpimurtokaudekseen.

Heinolainen, 18, on ollut epäonnekas loukkaantumisten suhteen. Ensin katkesi solisluu ja sen parannuttua olkapää meni sijoiltaan ja se jouduttiin leikkaamaan. Takana on pitkä kuntoutusjakso, mutta nyt nuori mies on jättänyt pitkän loukkaantumiskierteen taakse ja hamuaa läpimurtoa Veikkausliigatasolla. Toinen teema kaudelle 2018 on pysyä terveiden kirjoissa.

- Teen kuntouttavia treenejä olkapään kanssa ja huolella vahvistusjuttuja, jotka ehkäisee loukkaantumisia. Olen huomannut, että pelaan hieman fiksummin nykyään. Ennen taklasin ihan läpälläkin, vaikka ei olisi tarvinnut, koska tykkään olla vähän ilkeä, mutta nyt olen ottanut vähän iisimmin. Toki tarvittaessa menen kovaa, mutta koetan nyt pelata fiksummin, Heinolainen toteaa.

18-vuotiaaksi nuoreksi mieheksi Heinolainen on ehtinyt kiertää monta seuraa, ennen kuin päätyi Kemiin. Kontusta lähtenyt jalkapallon peluu on vienyt miehen sen jälkeen KOPSE:n, TuPS:n, PKKU:n, KäPa:n, HJK:n, Gnistanin ja HIFK:n riveihin. Matkan varrella pelipaikaksi on vakiintunut laitapuolustajan tontti.

HIFK:ssa oli tarkoitus tehdä viime kaudella läpimurto Veikkausliigatasolla, mutta niin ei tapahtunut. HIFK tippui Ykköseen ja nyt Heinolainen hamuaa Veikkausliigadebyyttiä PS Kemin riveissä.

- Tavoite on läpimurto liigassa. Debyytti olisi ihan hieno juttu, mutta jos pelaan jonkun viisi minuuttia lopusta, niin ei se kauaa lämmitä. Haluan pelata mahdollisimman paljon ja ehjän kauden, Heinolainen listaa.

Heinolainen on päässyt pelaamaan ensimmäisiä otteluitaan uudessa seurassaan Suomen Cupissa.

- Pelit ovat menneet ihan ok siihen nähden, että vain pari pelaajaa jäi viime kaudesta ja ollaan treenattu vasta kolme viikkoa.

Nuori laitapuolustaja uskoo, että Kemi on hyvä paikka kehittyä ja antaa näytöt osaamisesta isojen miesten sarjassa.

- Oli hieno tulla seuraan, joka oikeasti halusi minut. Valmennuksella on minun suhteen korkeat odotukset ja hyvin on mennyt tähän asti, Heinolainen toteaa.

Veikkausliigan ohella vuoden 2018 iso tavoite on alle 19-vuotiaiden EM-kotikisat.

- Niitä odotan jo innolla. Ei sitä ihan joka poika pääse pelaamaan kotikisoja. Pitää vain sitten olla kunnossa. Käy aina mielessä välillä viime kausi, kun se oli niin rikkonainen, mutta uskotaan parasta. Käydään jengin kanssa joka viikko avannossa, se tekee hyvää jaloille ja terveydelle, Heinolainen naurahtaa.

EM-lopputurnaus pelataan 16.-29. heinäkuuta Vaasassa ja Seinäjoella.

Lisää uutisia