AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.04 // 26.1.2018

HJK:n kakkosjoukkueella kovat tavoitteet – ”Yhteistyö edustuksen kanssa toimii”

HJK:n kakkosjoukkueella kovat tavoitteet – ”Yhteistyö edustuksen kanssa toimii”

HJK:n kakkosjoukkue Klubi04 nousi kaudeksi 2018 Ykköseen. Nuorisomaajoukkuepelaajia vilisevä ryhmä avasi kautensa Suomen Cupissa nappaamalla pisteen Veikkausliigajoukkueelta.

Klubi04 kaatoi viime syksynä FC Viikingit Ykkösen karsinnoissa näytöstyyliin ja valmistautuu parhaillaan uuden päävalmentajan johdolla Ykkösen kauteen. Mikko Mannilan suojatit avasivat kauden 1-1-tasapelillä TPS:aa vastaan. Seuraava haaste on toissa kauden Veikkausliigamestari IFK Mariehamn vieraissa Ahvenanmaalla sunnuntaina.

Yhteistyö Klubi04:n ja edustusjoukkueen kanssa toimii Mannilan mukaan erinomaisesti. Nuorten tavoite on paitsi menestyä uudella sarjatasolla myös taistella noususta Mika Lehkosuon alaisuuteen.

- Yhteistyö on todella läheistä niin pelaajaliikenteen kuin pelillisten asioiden puolesta. Käymme asioita läpi (Mika) Lehkosuon, (Jose) Riveiron ja muun valmennusryhmän kanssa lähes päivittäin. Jos ja kun meiltä nousee sinne pelaajia kauden aikana, on se osoitus yksilön ja meidän muidenkin tekemästä hyvästä työstä. Onnistumisemme mitataan sekä sarjataulukossa että pelaajien kehityksessä.

- Tiedämme tarkkaan minkä tasoisia pelaajia meillä on, ja uskon, että Ykkönen on heille erinomainen sarja. Tietysti haaste on heille myös kova, Ykkönen on vaativa sarja. Suurimmalla osalla pelaajistamme on äärimmäisen korkeat tavoitteet omilla urillaan. Tämä on heille hieno mahdollisuus vakuutta paitsi itsensä myös muut siitä, että he ovat oikealla tiellä.

- Me valmentajat, pelaajat ja koko seura olemme hyvin kilpailullisia. Haluamme tietysti voittaa joka pelin, mutta vielä en puhu tavoitteistamme julkisuuteen mitään.

Mannilalla on apunaan Suomen mittakaavassa äärimmäisen nimekäs taustajoukko. Kakkosvalmentajana aloitti vuoden vaihteen jälkeen 63 A-maaottelua ja kovan kansainvälisen uran tehnyt Mika Väyrynen. Maalivahtivalmennuksesta vastaa 156 liigapelin Tuomas Peltonen, joka kuuluu myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmään.

- "Väykkä" on loistava tyyppi ja hän on osoittanut jo heti alkutaipaleellaan äärimmäistä motivaatiota ja kiinnostusta valmentamista kohtaan. Hän haluaa oppia ja on hieno lisä tiimiimme. Joukkueelle hän antaa kansainvälisen uransa vuoksi paljon käytännön esimerkkiä. Hän pystyy varmasti auttamaan montaa nuorta pelaajaa kauden edetessä. Hänellä on kompetenssia puhua futiksesta ulkomailla aivan erilailla kuin meillä muilla.

HJK kohtaa Suomen Cupissa tänään perjantaina klo 18.30 Gnistanin. Ottelu pelataan Oulunkylässä Mustapekka Areenalla (suora lähetys Ruudussa). Klubi04 haastaa IFK Mariehamnin sunnuntaina klo 18 Eckeröhallenissa (suora lähetys Ruudussa).

Lisää uutisia