vko.04 // 26.1.2018

HJK murskasi Gnistanin cupissa

Ville Jalasto avasi Klubin maalitehtailun. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK kohtasi perjantai-iltana Suomen Cupissa Gnistanin Oulunkylän Mustapekka Areenalla. Klubi pelasi ottelun tuplamestarin elkein, eikä tasoerosta jäänyt epäselvyyttä. Lopputulos kirjattiin murskaavasti 8-0 HJK:n hyväksi.

Avauskokoonpanossa HJK:lla nähtiin Maksim Rudakovin debyytti, kun 22-vuotias venäläinen aloitti Klubin maalissa. Avauskokoonpanosta kauden ensimmäiset minuuttinsa pelasivat myös Hannu Patronen, sekä Evans Mensah. Myös Juha Pirinen oli ensimmäistä kertaa alkaneella kaudella joukkueen mukana, mutta laitapuolustaja aloitti ottelun vaihdossa.

Klubi löi kovat alkutahdit heti ottelun alkuun. Jo kuudennella minuutilla avausmaali oli lähellä, mutta Mosan juonikas vapari pamahti ylärimaan. Paine jatkui isäntien päädyssä valtavana, ja Klubi onnistui luomaan useita tekopaikkoja. Kymmenennellä peliminuutilla kuparinen rikkoutui, kun maalinedustalle lipunut Ville Jalasto pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, eikä mies erehtynyt avopaikassa.

Vain reilu viisi minuuttia ehti kulua edellisestä, kun Klubi iski toistamiseen. Filip Valenčič taiteili pallon päätyviivan tuntumasta takaviistoon boksin reunalle, jossa odottanut Mosa tälläsi täydellisen vedon alakulmaan, jättäen Gnistan-vahti Aatu Hakalan voimattomaksi. Reilun 20 minuutin kohdalla Klubi siirtyi jo kolmen maalin johtoon, kun Eetu Vertainen iski Valenčičin lähettämän vapaapotkun taidokkaasti sisään.

Kolmannen osuman jälkeen ottelu sai seesteisemmän vaiheen. Pallo pysyi edelleen HJK:n hallussa, ja Klubi onnistui luomaan muutaman tekopaikan lisää, mutta lopulta tauolle siirryttiin 0-3 tilanteessa.

Klubi, ja erityisesti Eetu Vertainen, tuli rytinällä tauolta kentälle. Toinen nelivitonen oli ehtinyt vanheta vain neljä minuuttia, kun nuori hyökkääjä oli kahdella lisäosumallaan täydentänyt hattutemppunsa, siirtäen HJK:n jo viiden maalin karkumatkalle.

61. minuutilla Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun avausmaalin iskenyt Jalasto otettiin vaihtoon, ja kentälle kirmasi kauden ensimmäiset minuuttinsa pelannut Juha Pirinen. Pian nähtiin loputkin vaihdot, kun Akseli Pelvas ja Anthony Annan korvasivat Evans Mensah'n ja Filip Valenčičin kentällä. Heti kentälle päästyään Pelvas pakotti Hakalan venymään, mutta veto kilpistyi kulmapotkuksi.

Gnistan ei missään vaiheessa pystynyt uhkaamaan Klubia, kun taas HJK ei nostanut jalkaa kaasulta. Ensiksi Sebastian Dahlström ja Hannu Patronen kaunistelivat lukemia, ja lopulta Enoch Banza iski viimeiseksi jääneen kahdeksannen osuman.

Voitto oli Klubille toinen kahdesta Suomen Cupin ottelusta, jonka myötä hallitseva mestari vankisti asemaansa lohkon piikkipaikalla.