vko.03 // 20.1.2018

​PS Kemi aloitti Suomen Cupin tappiolla

Oskari Forsman joutui kaivamaan kahdesti pallon selkänsä takaa. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemin taival Respect Suomen Cupissa alkoi yhtä ohdakkeisesti kuin viime vuonnakin. Nyt tappion katkeraa kalkkia juotti Ykköseen noussut AC Kajaani, viime vuonna vastaavassa tilanteessa KPV.

AC Kajaani saa kiittää kahdesta maalistaan kotijoukkueen hölmöilyä. 0-1 -osuma syntyi, kun toista jaksoa oli pelattu pari minuuttia. AC Kajaanin kulmapotkun jälkeen PS Kemin Henrik Ölander veti pallon omaan maaliin ohi hölmistyneen Oskari Forsmanin.

Loppunumerot 0-2 syntyivät neljä minuuttia ennen päätösvihellystä. Keaton Isaksson menetti pallon Michael Ibiyomille alimpana miehenä ja maalitykki kiersi vastaan tulleen Forsmanin ja upotti pelivälineen tyhjään maaliin.

Avausjakso oli varsin tasainen. Erittäin nuorella joukkueella esiintynyt PS Kemi hallitsi hienokseltaan ensimmäistä puolituntista, jonka jälkeen vieraat pääsivät paremmin pelijuoneen mukaan. Jakson paras tekopaikka oli 15. minuutilla Ville Moilasella, jonka veto Kevin Tanon tarjoilusta sujahti hiukan ohi Kajaanin maalin. Myös Ibiyomilla oli aivan jakson lopussa paikka viedä joukkueensa johtoon.

Myöskään toisella jaksolla ei tuhannen euron maalipaikoilla herkuteltu. Johtomaalinsa jälkeen Kajaani keskittyi puolustamiseen ja haki lisäosumia terävillä vastahyökkäyksillä. PS Kemin pallonhallinta johti vain yhteen todella vaaralliseen tekopaikkaan. Isakssonin pusku kulmapotkutilanteesta vei kuitenkin pallon yläriman kautta yli.