AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 20.1.2018

​FC Lahti koittaa maksaa kalavelat FC Floralle

​FC Lahti koittaa maksaa kalavelat FC Floralle

FC Lahti isännöi lauantaina Viron viime kauden mestaria FC Floraa. (Kuva: Juha Tamminen)

Hallitseva Viron mestari, tallinnalainen FC Flora saapuu haastamaan FC Lahden lauantaina.

FC Lahti avasi kautensa viime lauantaina Tuusulassa 4-3-voitolla Pallokerho Keski-Uusimaasta. Maalin makuun pääsivät Tomi Kult, Nuutti Laaksonen ja Fareed Sadat, joka onnistui kahdesti. Lahti pelasi laajalla rintamalla ja mukana oli paljon nuoria pelaajia. Floraa vastaan Lahti saa käyttöönsä maajoukkuemiehet Henri Anierin, Kalle Taimen ja Santeri Hostikan. Spimuksettomista pelaajista ovat mukana Ville Ahola, Nuutti Laaksonen, Berat Köse, Tim Martinen, Timi Voutilainen ja portugalilainen maalivahti Mickaël Meira.

Tallinnalainen FC Flora nappasi viime kauden päätteeksi 11. Viron mestaruutensa. Flora menetti talven aikana avainpelaajistaan Brent Lepistun Norjaan. Virolaiset ovat pelanneet jo kaksi harjoitusottelua tämän vuoden aikana. Paide Linnameeskond kaatui puhtaasti 4-0 ja FCI Levadia 2-1. Maalintekijöinä toimivat Karl Mööl, Erik Sorga, Suomessakin pelannut Gert Kams, Markus Poom, Herol Riiberg ja Kristjan Kask. Viime kauden maalitykki Zakaria Beglarišvili on vielä maaleitta. Virossa kausi alkaa aiemmin kuin Suomessa, jo helmikuun ja maaliskuun taitteessa, joten Flora tarjoillee Lahdelle erittäin tiukan ja valmiin vastuksen.

FC Lahti ja Flora kohtasivat viimeksi vuonna 2015. Tuolloin harjoitusottelu Mukkulassa päättyi tallinnalaisten 2-0-voittoon. Floran maaleista vastasivat Sakari Tukiainen ja Irakly Logoua. Lisämausteen otteluun tuo kenties se, että FC Lahden tähtikärki Henri Anier on juuri FC Floran kasvatti.

Samana päivänä Mukkulan hallissa kohtaavat myös FC Lahden A-juniorit ja FC Floran alle 21-vuotiaiden joukkue. Ottelu alkaa kello 15, edustusjoukkueiden välinen mittelö kello 17. Molempiin otteluihin on vapaa pääsy.

Lisää uutisia