AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 19.1.2018

​KuPS aloitti Suomen Cupin selvällä kotivoitolla

​KuPS aloitti Suomen Cupin selvällä kotivoitolla

Jani Honkavaan valmentama KuPS aloitti Suomen Cupin ottelut voitokkaasti kotonaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura aloitti Suomen Cupin lohkovaiheen ottelut voitokkaalla otteella. Porilainen kakkosen seura Musan Salama kukistettiin A-lohkon ensimmäisessä ottelussa maalein 5-2 (2-1).

Jiri Nissinen avasi keltamustapaitojen maalihanat heti alussa taidokkaalla nostolaukauksellaan takatolpan viereen. Nuori puolustaja viimeisteli nyt ensimmäisen maalinsa seuran edustusjoukkueen riveissä. Petteri Pennanen laukoi kierteisen vedon tarkasti taka-alanurkkaan (2-0) ja MuSan hyökkääjä Samu-Petteri Mäkelä viimeisteli rangaistuspilkulta 2-1 KuPS-pelaajan käsivirheen jälkeen 32 minuutin kohdalla.

Kotijoukkue ratkaisi voiton heti toisen puoliajan alussa. Hyökkääjä Ats Purje puski Pennasen keskityksestä lukemat 3-1 ja Niskanen viimeisteli taidokkaasti 4-1-lukemat Urho Nissilän mainiosta pystysyötöstä. MuSan puolustaja Jussi Välilä iski 4-2-kavennuksen kulmapotkutilanteesta 55 minuutilla. Pennanen viimeisteli lopussa rangaistuspotkusta illan toisen osumansa.

KuPS pelasi hyvää peliä oman kotiyleisön edessä. Päävalmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen viiteen maaliin ja kotivoittoon.

- Meillä oli pelissä tosi hyviä vaiheita ja ne päätettiin maaleihin. Sitten oli myös hieman huonompia vaiheita. Me tiesimme että MuSa on vahva erikoistilanteissa ja he tekivät niistä kaksi maalia. Kokonaisuudessaan olen tosi tyytyväinen viiteen maaliin. Toisen jakson alku ratkaisi, se oli meiltä tosi hyvä, Honkavaara iloitsi.

Kakkosessa pelaava MuSa esitti Kuopiossa hyviä otteita tarjoten isännille tiukan vastuksen.

- MuSa on sitkeä vastustaja ja hyvä kakkosen joukkue. He pelasivat omilla vahvuuksillaan kahdella puhtaalla kärjellä. Olen tyytyväinen siihen että cup aloitettiin voitolla ja me saimme nyt toisen ison kentän pelin tänä vuonna. Tästä meidän on hyvä jatkaa, Honkavaara totesi.

Lisää uutisia