AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 16.1.2018

VPS:n Ojamaa: "Veikkausliiga tällä hetkellä paras paikka"

VPS:n Ojamaa: "Veikkausliiga tällä hetkellä paras paikka"

Vaasan Palloseura teki joulukuussa kaksivuotisen sopimuksen virolaisen Hindrek Ojamaan kanssa.

Ojamaa pelaa pääasiassa oikeana puolustajana. Tallinnasta kotoisin oleva pelaaja on Levadian kasvatti, mutta on urallaan edustanut kotimaassaan myös Nõmme Kaljua ja Tammekaa.Kesken viime kauden Ojamaa siirtyi Jyväskylän Jalkapalloklubiin ja oli yksi joukkueen parhaista pelaajista, kun JJK petrasi otteitaan huomattavasi sesongin syyspuoliskolla. Kauden jälkeen Vaasa seuraavana osoitteena selkeytyi suhteellisen vaivattomasti.

– Minulla oli joitain muitakin neuvotteluita, mutta koko ajan VPS oli ykkösvaihtoehto. Olin kuullut ainoastaan hyvää tästä seurasta ja nuorena pelaajana koen, että tämä on loistava ympäristö kehittyä, Ojamaa, 22, kommentoi.

Veikkausliiga ei siis ole Ojamaalle tuntematon sarja. Ensi kosketus sarjaan tuli itse asiassa juuri ottelussa VPS:aa vastaan Elisa Stadionilla.

– Näin heti siinä ottelussa, että Veikkausliigan taso on hyvä. Se on tällä hetkellä itselleni paras paikka olla. VPS:n tapa pelata myös sopii mielestäni minulle.

Virolaispakki on harjoitellut Raidan mukana nyt vajaan kahden viikon ajan.

– Joka päivä meno on ollut parempaa ja parempaa. Tunnemme toisemme päivä päivältä paremmin ja suunta on hyvä.

Tavoitteet ovat tulevan kauden osalta selkeät.

– Ensimmäinen tavoite on päästä joukkueeseen kunnolla sisään ja sitten luonnollisesti pelata mahdollisimman paljon. Tiettyihin ominaisuuksiin ja taitoihin aion myös henkilökohtaisella tasolla keskittyä, Ojamaa kommentoi.

Ojamaalle motivaattorina toimii myös Viron maajoukkue. Hän on viimeisen vuoden aikana murtautunut enemmän ja enemmän ryhmään mukaan. Juniorimaajoukkueista hän on käynyt läpi maan ikäluokat aina U16-maajoukkueesta U23-ryhmään saakka.

– Jokainen pelaaja haluaa totta kai edustaa maataan ja jos maajoukkuevalmentaja kutsuu, olen aina valmiina. Maajoukkueessa pelaamiseen vaikuttaa tietenkin paljon se, miten pelaan täällä.

Erona viime kauden seuraan Jyväskylässä Ojamaa näkee Vepsussa etenkin olosuhdepuolen.

– Fasiliteetit ovat upeat täällä. Treenitkin ovat ehkä olleet intensiivisempiä Vepsussa, mutta pitää muistaa, että Jyväskylään tulin kesken kauden ja täällä on meneillään nyt pre-season, Ojamaa pohtii.

Vaasasta varsin tyynen oloinen nuori mies löytää vain positiivista sanottavaa ensimmäisten viikkojen perusteella.

– Olen tykännyt tosi paljon. Kaupunki on aika pieni, mutta kaikki on lähellä. Tämä on mielestäni minulle hyvä paikka asua.

Lisää uutisia