AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 16.1.2018

Berkant Güner VPS:n tuore vahvistus

Berkant Güner VPS:n tuore vahvistus

Vaasan Palloseura kertoo verkkosivuillaan tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen Berkant Günerin kanssa.

Güner on turkkilaisesta perheestä, mutta hän on asunut koko ikänsä Saksassa. Häneltä löytyy molempien maiden passit.

Güner on pienikokoinen ja taitava pelaaja, joka pystyy pelaamaan monissa eri hyökkäävissä rooleissa.

– Berkant kävi marraskuussa testijaksolla ja suoriutui hyvin. Hän pystyy pelaamaan monella pelipaikalla. Potentiaalia löytyy paljon. Hänelle mieluisin pelipaikka on urallaan ollut kymppipaikka, mutta hän pystyy myös pelaamaan laidalla, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi VPS:n sivuilla.

– Meillä on paljon pelaajia keskikentän keskustan rooleissa, mutta laiturit ajavat paljon sisään taskuihin, joten sekin rooli sopinee hänelle hyvin. Hän myös haastaa hanakasti yksi vastaan yksi -tilanteissa. Katsotaan mistä löytyy kauden edetessä sopivin paikka.

Güner on urallaan edustanut isoja saksalaisia seuroja. Junioriura alkoi Arminia Bielefeldissä, josta hän siirtyi Borussia Dortmundin organisaatioon. Keltamustia hän edusti niin U17- kuin U19-ikäluokissa. Tämän jälkeen tie vei Eintracht Braunschweigin organisaatioon, jossa Güner on ollut niin U19-ikäluokan kuin seuran reservijoukkueenkin mukana.

Maajoukkuetasolla 19-vuotiaalta Güneriltä löytyy otteluita sekä Saksan, että Turkin nuorisomaajoukkueista. Saksaa hän on edustanut U15- ja U16-ikäluokissa ja Turkkia puolestaan U17- ja U18-ikäluokissa.

– Berkantilla on ollut hieman haasteita löytää oikea paikka nyt aikuisjalkapalloon siirtyessä. Hän on lyhyt pelaaja ja saksalaisessa jalkapallossa pelataan monesti aika fyysisesti etenkin monissa pääsarjaa alemmissa sarjoissa. Hän tulee nyt pelaamaan liigajalkapalloa Saksan ulkopuolelle ja tietää itsekin, että tämä on iso mahdollisuus. Hänen pitää onnistua täällä, jos aikoo pärjätä jalkapalloilijana. Ominaisuudet häneltä löytyvät kyllä, Vuorinen kommentoi.

Lisää uutisia