FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.02 // 13.1.2018

Fareed Sadat iski kaksi maalia FC Lahden voitossa

Fareed Sadat iski kaksi maalia FC Lahden voitossa

Fareed Sadat iski Tuusulassa kaksi maalia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti avasi kautensa lempeässä pakkassäässä 4-3-voitolla Pallokerho Keski-Uusimaasta Tuusulan tekonurmella. FC Lahdelta osuivat Tomi Kult, Nuutti Laaksonen sekä Fareed Sadat kahdesti. Kotijoukkueen kaikista osumista vastasi Lauri Karjalainen.

FC Lahti lähti otteluun varsin kokeiluluontoisella kokoonpanolla. Nuorukaiset kuitenkin ottivat pallohallinnan itselleen Eemeli Virran ja Oskari Kekkosen pyörittäessä peliä mallikkaasti. Noin kymmenen minuutin kohdalla Lahden paitsioansa petti ja syöttökuvion jälkeen Lauri Karjalainen iski ensimmäisensä.

Vain viisi minuuttia myöhemmin Miska Verkko pelasi hyvin yhteen Kekkosen ja Virran kanssa. Nopea seinäpeli päättyi Ville Aholan hyvään laukaukseen, mutta PKKU:n maali varjeltui. Lahti pyöritti peliä hyvin, mutta vedot karkailivat hieman.

Heti puolen tunnin jälkeen Kekkonen onnistui pystysyötössään ja vapautti Tomi Kultin. Nuoren hyökkääjän tarkka ja kova sijoitus tasoitti ottelun. Ja hetkeä myöhemmin Lahti iski jälleen. Miska Verkko alusti ja Nuutti Laaksonen iski takatolpalta pallon tyhjään maaliin.

Pallokerho kuitenkin taisteli. Ensin Lahden puolustus revittiin auki nopealla vastaiskulla ja Lauri Karjalainen sai tehdä toisen identtisen maalin. Minuuttia myöhemmin Karjalainen iski vielä kolmannen, kun pallo pomppi flipperipallon tavalla PKKU-hyökkääjälle. Samaan aikaan Paavo Voutilainen oli maannut lähes puoli minuuttia kentän pinnassa Lahden rangaistusalueella pienen iskun jälkeen.

Toiselle jaksolle Lahti vaihtoi kentälle enemmän liigakokemusta. Myös kapteeninnauha siirtyi nuorelta Paavo Voutilaiselta ikinuorelle Mikko Hauhialle. Lahti saikin luotua liukuhihnalta puolittaisia paikkoja, mutta valmista ei tahtonut tulla.

Ottelua oli takana reilu 70 minuuttia, kun Lahti tasoitti. Fareed Sadat karkasi yksin läpi ja nuorukainen viimeisteli varmasti lukemiksi 3-3. Sadatin toinen syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Loorents Hertsi ampui tulisesti ja Sadat laittoi paluupallon verkon perukoille. 4-3-lukemiin ei tullut enää muutosta viimeisen kymmenen minuutin aikana ja näin ollen Lahti nappasi kauden ensimmäisestä pelistä voiton.

FC Lahden kokoonpano: Pakkanen; Verkko (46' Hauhia), P. Voutilainen, T. Voutilainen, Niuta (46' Sesay); Ahola (46' Hertsi), Kekkonen (46' Paananen), Jäntti (46' Sadik), Virta (46' Gela), Laaksonen (46' Osipov); Kult (46' Sadat)

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa viikon päästä lauantaina 20.1. Mukkulassa virolaisen suurseuran FC Floran.

Lisää uutisia