FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.02 // 12.1.2018

​Mika Väyrynen liittyy Klubi 04:n valmennusryhmään

​Mika Väyrynen liittyy Klubi 04:n valmennusryhmään

Mika Väyrynen ottaa ensiaskeleet valmentajana Klubi 04:ssä. (Kuva: Juha Tamminen)

Miesten Ykköseen viime kauden päätteeksi nousseen Klubi 04:n nuoret pelaajat saavat arvokasta oppia kokeneelta maajoukkuepelaajalta, kun Mika Väyrynen liittyy mukaan joukkueen ensi kauden valmennustiimiin.

Väyrynen liittyy mukaan HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n valmennustiimiin päävalmentaja Mikko Mannilan ja valmentaja Petteri Kärkkäisen avuksi. Kokenut 63 A-maaottelua pelannut, HIFK:ssa Veikkausliigaa vielä viime kaudella pelannut "Väykkä" tuo ainutlaatuista kokemusta HJK:n nuorille pelaajille.

– Ensimmäiseksi täytyy olla todella kiitollinen, että heti peliuran jälkeen oli kiinnostusta monesta eri seurasta. Se, että sain mahdollisuuden aloittaa uuden asian eli valmennuksen opiskelun ja kehittämiseni HJK:n tasoisesta organisaatiosta on minulle upea mahdollisuus. Koen, myös että Klubi 04 on oiva ympäristö minulle aloittaa uusi ura. Haluan omalta osaltani auttaa nuoria pelaajia kehittymään ja toivon, että pystyn opettamaan heille myös hieman, mitä se vaatii heiltä, kun ottaa seuraavan askeleen urallaan, kertoo Mika Väyrynen.

Pelaajaurallaan Väyrynen edusti useita seuroja Veikkausliigassa ja ulkomailla Hollannissa (PSV, Heerenveen), Englannissa (Leeds) ja Yhdysvalloissa (LA Galaxy). HJK:ssa hän pelasi kausilla 2012–14 yhteensä 40 ottelua ja voitti kolme Suomen mestaruutta ja Suomen Cupin.

– Loistavaa saada Väykkä mukaan 04:n valmennustiimiin. Hän jos kuka osaa kertomaan meidän nuorille lahjakkuuksille, mitä huipulle pääseminen vaatii. Väykästä näki jo pelaajana, että hän pystyi analysoimaan peliä myös valmentajan silmin. On luontevaa, että ura futiksen parissa jatkuu nyt valmentajana, HJK:n jalkapallojohtaja Juho Rantala iloitsee.

Lisää uutisia