FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.02 // 12.1.2018

​FC Lahti pelaa vuoden ensimmäisen ottelunsa Tuusulassa

​FC Lahti pelaa vuoden ensimmäisen ottelunsa Tuusulassa

Toni Korkeakunnaksen valmentama FC Lahti pelaa lauantaina farmiseuraansa Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti aloittaa harjoitusottelut lauantaina, kun "Kuhnurien" tie vie Tuusulaan Kakkosen kauteen valmistautuvan famiseuransa Pallokerho Keski-Uusimaan vieraaksi.

FC Lahti lähtee kauden ensimmäiseen otteluun hieman uusiutuneena. Joukkueeseen ovat liittyneet nuoret Teemu Jäntti, Eemeli Virta ja Tomi Kult. Lisäksi Xhevdet Gela palasi Lahteen. Poissa ovat maajoukkueiden mukana olevat Henri Anier, Kalle Taimi ja Santeri Hostikka. Brasilialaishyökkääjä Stênio on puolestaan matkalla Suomeen, joten hänen pelaamisensa on äärimmäisen epävarmaa. Testipelaajista ovat puolestaan kokoonpanossa Timi Voutilainen, Nuutti Laaksonen, Ville Ahola, Matias Niuta ja Miska Verkko.

Iltapäivän vastustaja PK-KU sijoittui viime kaudella Kakkosessa lohkonsa seitsemänneksi voittaen kahdeksan ottelua. Keski-Uusimaalla luotetaan tuttuun valmennukseen, sillä puolustajalegenda Rami Hakanpää aloittaa kolmannen kautensa Pallokerhon peräsimessä. Joukkue myös selvitti tiensä Suomen Cupin lohkovaiheeseen.

Hyvänä kasvattajaseurana tunnettu PK-KU menetti talvella kirkkaimman tähtensä, kun Teemu Jäntti saapui Lahteen. FC Lahden farmiseuraksi tullut PK-KU on myös Santeri Hostikan kasvattajaseura. Lisäksi hyvän kauden pelannut Mosawer Ahadi siirtyi FC Honkaan. Huolimatta talven menetyksistään, Pallokerho juoksuttanee lauantaina kentälle nuoren ja nälkäisen joukkueen haastamaan FC Lahtea.

FC Lahden ikoni Mikko Hauhia on innoissaan tämän kauden ensimmäisestä pelistä. Kokeneesta puolustajasta on hienoa aloittaa kausi pienen levon jälkeen. Hänestä PK-KU-peli on tärkeä, sillä tosipelit kolkuttelevat jo oven takana.

- Kauden alku tuntuu tietysti hienolta kaikin puolin. Olemme harjoitelleet tehokkaasti ja vauhdikasta on ollut. Hyvä aloittaa kausi ja vastukset kovenevat heti. Viikon päästä vastassa on Flora ja kahden viikon päästä alkavat tosipelit. Joukkue näyttää hyvältä ja uudet juniorit joka vuosi paremmilta ja paremmilta, Hauhia kertoo.

Joukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoi, että joukkue on harjoitellut nousujohteisesti. Uudet pelaajat ovat hänen mukaansa sisäistäneet pikku hiljaa uusia asioita. Huomisessa pelissä Korkeakunnas peluuttaa joukkuettaan laajasti.

- Meillä on ollut nouseva trendi. Mukana on ollut tällä viikolla paljon nuoria pelaajia, jotka ovat pikku hiljaa omaksunut asioita. Puolessatoista viikossa olemme saaneet paljon yhtenäisyyttä. Minusta on mielenkiintoista nähdä, miten se näkyy kentällä. Tämä on meille sopiva aloitus ja huomenna peliaikaa saavat kaikki. Ainoastaan topparipari ja maalivahti pelaavat koko ottelun, Korkeakunnas paljastaa.

PK Keski-Uusimaa – FC Lahti alkaa lauantaina 13.1. kello 14 Tuusulan tekonurmella.

vko.50 // 14.12.2018
Lisää uutisia