FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.02 // 11.1.2018

​Tuore VPS-hankinta: "Suomessa organisoidumpaa kuin Brasiliassa"

​Tuore VPS-hankinta: "Suomessa organisoidumpaa kuin Brasiliassa"

VPS:n uusin hankinta, brasilialaishyökkääjä Douglas Cae on saanut hyvän ensivaikutelman Vaasasta ja seurasta.

Douglas on kokenut pelaaja, jonka ehdottomia valtteja on maalinteko.

– Vahvuuksiani ovat mielestäni pallonhallinta, viimeistely ja päällä pelaaminen, Douglas itse toteaa.

Brassin vaikutelma Suomesta ensimmäisten päivien osalta on ollut todella hyvä.

– Olen onnellinen ja luottavainen siitä, miltä joukkue näyttää tällä kaudella. Tulin auttamaan seuraa ja joukkuetta. Aluksi muuttaminen Brasiliasta Suomeen oli vähän pelottavaakin, mutta siihen on tottunut nopeasti. Sopeudun uuteen ympäristöön koko ajan.

Douglasin itsensä mukaan joukkue on ottanut hänet hyvin vastaan ja tapa pelata on miellyttänyt brassihyökkääjää.

– Pelaaminen tuntuu olevan täällä organisoidumpaa. Brasiliassa on yleisempää, että pelataan suoraviivaisesti ja yksilövetoisesti. Täällä pelataan selvästi kollektiivisemmin.

Pelkästään ensimmäisten päivien ja muutamien treenien perusteella tämä mielipide ei ole 30-vuotiaan mieleen juolahtanut. Hän on pelannut aiemmin urallaan samassa joukkueessa kuin muuan FC Lahteen viime kaudella tullut brassikärki.

– En tiennyt paljoakaan Suomesta aiemmin, mutta läheinen ystäväni Stenio tuli pelaamaan FC Lahteen. Sen myötä aloin seuraamaan suomalaista jalkapalloa ja etenkin hänen edesottamuksiaan. Stenio on kertonut paljon hyviä asioita Suomesta ja tämän maan jalkapallosta, Douglas avaa.

Tällä hetkellä brassihyökkääjän kanssa kommunikoidaan pelkästään portugaliksi valmennusportaaseen kuuluvien Duarten ja Carlos Fradaon tulkkaamana, mutta englannin opiskelu on jo aloitettu.

– Onneksi meillä on staffissa pari portugalilaista, jotka puhuvat kieltä. He ovat Douglasille vähän kuin veljiä ja isiä tällä hetkellä ja pitävät tästä huolta. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien on pelaajan kanssa käyty läpi, että englannin kielen opettelu alkaa saman tien, jotta kommunikointi paranee, Vuorinen kertoo.

Lisää uutisia