FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.02 // 11.1.2018

KuPS avaa ottelukautensa perjantaina - "peliminuutteja kaikille"

KuPS avaa ottelukautensa perjantaina - "peliminuutteja kaikille"

"Honsu" lähtee ensimmäiseen otteluun maltillisin odotuksin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura pelaa tämän vuoden ensimmäisen ottelunsa perjantaina 12. tammikuuta.

Ykköseen pudonnut JJK ja uuteen Veikkausliigakauteen valmistautuva KuPS kohtaavat harjoitusottelussa, joka pelataan Jyväskylän Vehkahallissa kello 14.00 alkaen.

Kamerunilaispuolustaja Tabi Manga saapui Kuopioon viime viikonloppuna ja liittyi maanantaina KuPS-joukkueen pelaajavahvuuteen. Uuden vahvistuksen on määrä pelata JJK-ottelussa ja esiintyä siten ensi kertaa keltamustassa peliasussa. Pelaajavahvistus on tehnyt hyvän vaikutuksen tämän viikon joukkuetreeneissä.

- Tabi on vahva pelaaja. Hän on niin hyvä kuin odotettiin ja pallollisena pelaajana jopa parempi kuin odotettiin. Tabi on ollut vakuuttava, hänessä on ainesta johtavaksi puolustuspelaajaksi ja hänellä synkkaa hyvin yhteen toppari Hamed Coulibalyn kanssa, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara iloitsee.

JJK-peli pelataan KuPS:n nykyisen pelaajaryhmän voimin. Uusia testipelaajaehdokkaita ei ole Jyväskylässä mukana eikä testipelaajia tule Kuopioon enää myöhemminkään tämän kevään aikana.

- Meillä on kaksi uutta pelaajaa katsottuna, joihin asetetaan luottoa. Toinen on puolustaja ja toinen on hyökkääjä. He ovat tulossa Kuopioon lähiaikoina, päävalmentaja kertoo.

- Tärkeintä on nyt saada peliminuutteja kaikille. Vuoden ensimmäinen peli on aina jonkinlainen arvoitus. Vauhtia on varmasti, ehjä peli me yritetään saada jossa pelin rakenteet näkyisivät. Kaikki pelaavat vähintään 45 minuuttia ja kaikki saavat pelituntumaa.

Puolustaja Nikko Boxall ei pelaa vielä JJK-ottelussa. Keskikenttätähti Ruben Gabriel saapuu Kuopioon ensi viikonlopun aikana, eikä hänkään pelaa perjantaina Vehkahallissa.

Lisää uutisia