FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.02 // 11.1.2018

​Kanerva tyytyväinen Huuhkajien taisteluun

​Kanerva tyytyväinen Huuhkajien taisteluun

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli mielissään Suomen kaadettua Jordanian. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen jalkapallomaajoukkue aloitti vuoden 2018 kukistamalla Jordanian lukemin 2-1 Abu Dhabin otteluleirillä.

Päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen Huuhkajien taisteluilmeeseen.

- Yksi tavoitteistamme oli jatkaa putkea ja tietysti voiton kautta. Toinen oli tehdä maali yhdeksännessä pelissä peräkkäin. Niissä onnistuimme, joten olen tietysti tyytyväinen. Saimme myös kolme uutta Huuhkaja-debytanttia ryhmään mukaan, Kanerva iloitsi.

- Jordania oli leireillyt pitkään ja pelasi joulupäivänä viimeksi. Jaksoimme lähtökohdat huomioon ottaen hyvin taistella, olen kokonaisuuteen tyytyväinen.

Pelillisesti "Rive" näki ottelussa hyvää, mutta myös parannettavaa.

- Jesse Joronen jäi vähille torjuntatöille, joka on tietysti hieno asia. Maalinedustan puolustamisemme ei ollut tarpeeksi hyvää muutamassa tilanteessa, mutta niitä oli vähän. Olen tyytyväinen siihen, kuinka hyvin pelaajat omaksuivat puolustuspelaamisen asioita vain muutamien harjoitusten jälkeen.

- Hyökkäyksessä meillä oli vaihtelevaa suorittamista. Välillä syötöt karkailivat, mutta välillä saimme hienoja kombinaatioita. Maalipaikkoja toivoin, että olisimme pystyneet luomaan enemmän. Kokonaisuus oli tänään kuitenkin hyvin kontrollissa.

Suomen joukkueessa nähtiin kolme A-maajoukkuedebytanttia. FC Lahden Kalle Taimi vaihdettiin kentälle 43. minuutilla, kun Albin Granlund väänsi polveaan. Juho Pirttijoki pääsi irti 68. ja Benjamin Källman 82. minuuteilla.

Huuhkajat kohtaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä Abu Dhabin leirin toisessa ottelussaan seurajoukkueen, eli kyseessä ei tule olemaan maaottelu.

Lisää uutisia