AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 24.12.2017

"Teräsmies" Virtasella takana hieno kausi KuPS-maalilla

"Teräsmies" Virtasella takana hieno kausi KuPS-maalilla

Otso Virtanen oli KuPS:n mitalin takuumiehiä. (Kuva: Juha Tamminen)

Otso Virtanen pelasi pelasi erinomaisen sarjakauden 2017 Kuopion Palloseuran riveissä.

Virtanen torjui pelikauden aikana viisi nollapeliä ja hänet valittiin Veikkausliigan toukokuun ja elokuun tähdistöjoukkueisiin sekä MTV3:n liigakauden 2017 tähdistöjoukkueeseen. Skotlannista siirtynyt Virtanen pelasi ainoana KuPS-pelaajana kaikki kauden 33 liigapeliä alusta loppuun saakka täysin peliminuutein ja hieno pelikausi huipentui tunteikkaisiin hopeamitalijuhliin.

- Viimeinen peli Kemissä jäi tästä sarjakaudesta parhaiten mieleen. Siellä oli seuran henkilöstöä ja paljon faneja juhlimassa mitalia yhdessä. Se oli hieno tilanne. Skotlannissa voitimme Hibernianin kanssa cupin 2016 ja toisessa cupissa sijoituimme hopealle. 2015 voitin Suomen Cupin IFK Mariehamnin kanssa ja tämä oli minulle siten jo kolmas mitalivuosi peräkkäin, maalivahti muistuttaa.

Otso Virtasen loistokausi huipentui iloisiin mitalijuhliin yhdessä KuPS-fanien kanssa.

Kauden kaikkien 33 liigapelin pelaaminen on harvinaislaatuinen saavutus, johon ei kovin moni pelaaja nykyisin yllä. Virtasen ohella ainoastaan FC Lahden puolustaja Mikko Hauhia pystyi tänä vuonna samaan "Teräsmies-saavutukseen". Otso on tyytyväinen omaan paluukauteensa Suomen liigakentillä.

- Se oli semmoinen perushyvä pelikausi. Olisi liioittelua sanoa sitä suoranaiseksi unelmakaudeksi, hyvin kausi kuitenkin meni. Treeneissä me teimme oikeita asioita niin pysyin hyvässä kunnossa, eikä loukkaantumisia tullut. Joukkue luotti ja sain pelata paljon.

- Mitalikaudesta jäi tosi hyvä maku, me onnistuttiin koko joukkueena ja tavoitteena ollut europaikka saavutettiin, Otso iloitsee.

Huippuvahti venyi HJK-pelissä (27.8.) toiseen harvinaislaatuiseen urotekoon torjumalla lisäajalla kaksi peräkkäistä rangaistuspotkua. "Totta kai se jäi mieleen, vaikka se olikin iso pettymys että hävittiin se peli", maalivahti muistelee. Otso on pelannut nyt 99 liigaottelua ja tasalukema 100 on tulossa täyteen heti seuraavan liigakauden alussa.

- Odotan jo innolla ensi kauden pelejä. Suomen Cup alkaa aika äkkiä ja on kiva päästä jälleen pelaamaan merkityksellisiä pelejä, maalivahti muistuttaa.

Lisää uutisia