AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 20.12.2017

​FC Hongalle kolme uutta pelaajaa

​FC Hongalle kolme uutta pelaajaa

Veikkausliigaan alkavaksi kaudeksi noussut FC Honka solmi uusia pelaajasopimuksia.

Esport Honka on tehnyt sopimukset kolmen uuden pelaajan kanssa. Joukkueeseen liittyvät maalivahti Felix Ferahyan, sekä laitahyökkääjät Mosawer Ahadi ja Youness Rahimi. Kaikki kolme ovat jo olleet joukkueen mukana harjoituksissa.

Saksassa syntynyt Ferahyan on 19-vuotias maalivahti, jonka on kasvattajaseura on Kuopion Palloseura. Ferahyan on pelannut kuopiolaisseuran lisäksi monen saksalaiseuran, kuten Eintracht Frankfurtin, SV Wehenin, ja FC Kaiserslauternin juniorijoukkueissa. Viime kaudeksi hän palasi Kuopioon, mutta kausi kului pääosin penkin puolella Otso Virtasen kantaessa torjuntavastuun.

Veikkausliigadebyytti Ferahyanilla on vielä tekemättä, mutta Suomen U17-maajoukkueessa 193-senttinen maalivahti on torjunut neljässä ottelussa.

Mosawer Ahadi on nuori, vuonna 2000 syntynyt laitapelaaja, joka viime kaudella edusti keravalaista PK Keski-Uusimaata. Ahadi kuului joukkueen runkopelaajiin, ja hänelle kertyi Kakkosessa päättyneellä kaudella 19 ottelua. Näissä otteluissa maaleja syntyi myös kolme kappaletta. Aikaisemmin urallaan Ahadi on edustanut myös FC Legirus Interin ja HJK:n juniorijoukkueita, sekä esiintynyt Suomen U17 ja U18-maajoukkueissa.

Youness Rahimi on monelle Hongan kannattajalle tuttu nimi, ja nyt 22-vuotias laitahyökkääjä tekee paluun Honkaan. HJK:n junioreissa uransa aloittanut Rahimi saapui Honkaan ensimmäisen kerran jo 17-vuotiaana kaudelle 2012. Honka-uran aikana Rahimille kertyi edustusjoukkueessa 33 ottelua, joissa syntyi kaksi maalia. Vuonna 2014 Rahimi siirtyi Hongasta Veikkausliigaan nousseeseen HIFK:hon. Tämän jälkeen hän on edustanut SJK:ta, sekä viime kaudella Tampereen Ilvestä. Ilveksen kanssa Rahimi saavutti myös Veikkausliigan pronssimitalit. Nuoresta iästään huolimatta häneltä löytyy siis Veikkausliigakokemusta jo monen kauden ajalta. Rahimi on myös edustanut Suomea nuorisomaajoukkueissa aina alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta U21-maajoukkueeseen asti.

Näiden kolmen sopimuksen jälkeen Hongalla on nyt ensi kaudelle kasassa 23 sopimusta.

Lisää uutisia