AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 15.12.2017

​Sebastian Sorsa päättää komean uransa

​Sebastian Sorsa päättää komean uransa

"Seba" jättää Veikkausliigakentät. (Kuva: Juha Tamminen)

Puolustaja Sebastian Sorsa on päättänyt lopettaa menestyksekkään pelaajauransa.

Lopettamispäätös kypsyi tämän syksyn aikana ja sen johdosta Kuopion Palloseura ja 33-vuotias Sorsa ovat purkaneet voimassa olleen kauden 2018 kattaneen pelaajasopimuksensa.

Sorsa pelasi päättyneellä sarjakaudella 25 Veikkausliigaottelua Kuopion Palloseuran riveissä onnistuen maalinteossa yhden kerran. Päätös ammattiuran päättämisestä ei ollut pelaajalle helppo.

- Taustalla on monia syitä, mutta kaikkein selkein on se, että enää en usko voivani lunastaa paikkaani kentällä samalla tavalla kuin ennen. Olen pelannut Suomen toiseksi parhaassa joukkueessa, jossa minun statuksellani olevan pelaajan on kyettävä harjoittelemaan ja pelaamaan sataprosenttisesti. Minun kohdallani on tullut aika, jolloin on syytä siirtyä sivuun, Sorsa toteaa.

Sorsa muistaa kiitollisena viimeiseksi jäänyttä aktiivivuottaan.

- Erityisen vaikeaa lopettaminen on hienon Kuopion-vuoteni takia. Olen syvästi kiitollinen Kuopion Palloseuran pelaajille, valmentajille, taustaorganisaatiolle, faneille ja koko kaupungille kaikesta siitä lämmöstä ja avusta, joka mahdollisti ikimuistoisen hopeakauden. Tahdon toivottaa KuPS:lle tonneittain onnea tulevaan liigakauteen ja euro-otteluihin.

- Sorsan on aika lentää takaisin etelään, mutta Savo ei unohdu koskaan. Kiitos, puolustaja kiittelee.

Kaudet 2004-16 HJK:ta edustanut Sorsa pelasi Veikkausliigassa kaikkiaan 295 ottelua ja viimeisteli niissä 22 maalia. Suomen mestaruuden hän voitti kuudesti ja Suomen Cupin kolme kertaa. Huuhkajissa Sorsa pelasi kuusi A-maaottelua.

Lisää uutisia