AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.50 // 12.12.2017

Mikko Vilmunen jatkaa PS Kemissä

Mikko Vilmunen jatkaa PS Kemissä

Mikko Vilmunen jatkaa Kemissä. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi ja maalivahti Mikko Vilmunen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. Näin PS Kemin maalivahtikaksikon muodostavat myös tulevalla kaudella Oskari Forsman ja Mikko Vilmunen.

– Hyvillä ja mielin ollaan, sopimushan on ollut tapana tehdä vuoden välein, Vilmunen toteaa PS Kemin sivuilla.

Vilmusella, 37, on takanaan 122 ottelua Veikkausliigassa. Päättyneellä kaudella hän pelasi neljä ottelua, joista kahdessa hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Vilmusen meriittilistalta löytyy Suomen mestaruus vuodelta 2004, Suomen Cupin mestaruus vuosilta 2002 ja 2005 sekä Irlannin mestaruus vuodelta 2007.

PS Kemin lisäksi Vilmunen on urallaan Suomessa edustanut FC Hakaa sekä Kuopion ja Rovaniemen Palloseuroja. Ulkomailla Vilmunen on pelannut norjalaisessa Alta IF:ssa ja irlantilaisessa Drogheda Unitedissa.

Vilmusen mukaan lähtökohdat tulevalle kaudelle ovat paljon paremmat kuin vuosi sitten.

– Nyt on vuosi treenia takana, mies perustelee ja toivoo ehjää kautta.

– Toivottavasti ei tarvitsisi kärsiä loukkaantumisista, viime kaudella oli ongelmia sormien ja pohkeiden kanssa, Vilmunen toteaa.

Konkaripelaajiin luokitellun Vilmusen mukaan ikä kertoo lähinnä kokemuksesta, joskin myös palautuminen hidastuu ikääntymisen myötä.

– Asia pitää vain tiedostaa ja suhteuttaa treenaamisen kuormitus siihen, Vilmunen sanoo.

Vaikka pelejä kertyi viime kaudella vain neljä, mies ei ole asiasta murheissaan.

– Tiesin, että olen hyvässä kunnossa ja odotin vain että pääsee kentälle ja kun sinne pääsee, niin sitten näytetään.

Alkavalla kaudella mies aikoo tuottaa Jari Åhmanille harmaita hiuksia, jotta valmentaja saisi tosissaan myös kesällä 2018 miettiä kumman veskareista asettaa tolppien väliin.

– Tai oikeastaan toivon, ettei "Ootsin" tarvitse miettiä maalivahtivalintaa, vaan että hän tietää, että valitsi kumman hyvänsä, lopputulos pysyy samana eli yhtä hyvänä.

Lisää uutisia