AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.48 // 30.11.2017

PS Kemin try out -leiri käynnistyi

PS Kemin try out -leiri käynnistyi

PS Kemi testaa tällä viikolla uusia pelaajia päävalmentaja Jari Åhmanin johdolla.

PS Kemin try out -leiri alkoi keskiviikkona. Parinkymmenen pelaajan kaartissa oli useampi nuori pelaaja, jotka hakevat kemiläisseurasta väylää päästä näyttämään kykynsä Veikkausliigakentillä.

Yksi seuraan mielivistä on turkulainen Olli Jalli, 20, joka on edustanut Suomea niin 17-, 18- kuin 19-vuotiaidenkin maajoukkueissa. Jalli on pelannut kasvattiseurassaan Salon Pallossa Kakkosta. Turun Palloseuran riveissä hän on voittanut A-nuorten Suomen mestaruuden.

Kaksi viime kautta Jalli on pelannut Ykköstä tammisaarelaisessa EIF:ssä, ja nyt tavoitteena on ottaa uralla seuraava askel.

– Olen seurannut, että tänne on otettu nuoria pelaajia ja autettu heitä eteenpäin urallaan, parhaiten oikealla laidalla pakkina ja wingbackina viihtyvä Jalli kertoi Lapin Kansalle.

Mainio esimerkki tästä on Jallin hyvä ystävä Albion Ademi, joka pelasi PS Kemissä loppukauden lainalla FC Interistä. Ademi sai hyvän tuntuman liigarytmiin ja antoi oivalliset näytöt osaamisestaan.

– Olen omalla peliurallani siinä vaiheessa, että nyt pitää päästä ehdottomasti liigaan. Sen eteen teen kaikkeni, Jalli vakuutti.

Ennen leiriä PS Kemin valmentajan Jari Åhmanin puhelin soi, tekstiviestejä kilahteli ja sähköposteja tuli kiivaaseen tahtiin.

– Tänne olisi ollut tulossa sellaiset 60-65 pelaajaa. Näiden taustoja sitten selviteltiin ja paikan päälle kutsuttiin 22 pelaaja, Åhman selitti.

Junkohallissa uurastaa perjantaihin saakka kansainvälistä kaartia, sillä pelaajia on muun muassa Virosta, Latviasta, Liettuasta, Bulgariasta, Venäjältä ja Englannista.

Pohjoisen pelaajista näyttöjä ovat antamassa muun muassa AC Oulussa viime kaudella pelanneet Akseli Kalermo ja Matias Lindfors. Pelipaikkaa hakee myös kamerunilainen Jean Nganbe Nganbe, joka on pelannut useammassakin suomalaisseurassa kuten esimerkiksi Rovaniemen Palloseurassa.

Leirin avauspäivän ohjelmassa oli päivätreeni ja illalla harjoitusottelu PS Kemi/KePS-akatemiaa vastaan.

– Keskitymme aika lailla pelaamiseen, emme niinkään harjoitteluun. Haluan nähdä minkälaisia nämä kaverit ovat pelitilanteissa, Åhman toteaa.

Åhman oli ensimmäisen harjoitusrupeaman perusteella tyytyväinen pelaajien asenteeseen.

- Hyvältä näytti. Siellä oli lupaavan näköistä peliä.

Lähde: Lapin Kansa
Lisää uutisia