FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.45 // 12.11.2017

Toni Koskela: "Olen pitänyt RoPS:n viime vuosien aggressiivisuudesta"

Toni Koskela: "Olen pitänyt RoPS:n viime vuosien aggressiivisuudesta"

RoPS oli päättyneellä kaudella Veikkausliigassa seitsemäs. (Kuva: Juha Tamminen)

Kolmen vuoden sopimuksen RoPS:n kanssa tehnyt Toni Koskela on yksi Suomen arvostetuimmista nuorten pelaajien valmentajista.

Hänen kauttaan Veikkausliigaan ovat nousseet neljä nykyistä Rovaniemen Palloseuran pelaajaa - Timo Stavitski, Leo Väisänen, Lassi Järvenpää sekä lainalla oleva Lassi Lappalainen.

Tässä suhteessa hän sopii erinomaisesti RoPS:n strategiaan Visio 2025, joka painottaa juniorityön merkitystä.

Pelillisesti Koskela ei kuitenkaan ole hyppäämässä kenenkään paikalle tai täyttämässä jonkun ennalta määräämää tehtävää. Hän on mieltynyt tiettyihin seikkoihin nyky-RoPS:n imagosta ja identiteetistä, mutta sen päälle tulee mukaan Koskelan oma filosofia siitä, miten jalkapalloa tulisi pelata.

- Sivusta katsottuna olen pitänyt RoPS:n viime vuosien aggressiivisuudesta ja energiasta. Siitä haluan ehdottomasti pitää kiinni jatkossakin, Koskela viitoittaa.

- Mutta erityisesti hyökkäyspeliin pyrimme saamaan lisää hitaampiakin malleja. Emme halua pitää palloa pelkästään pitämisen ilosta. Kontrolloimalla peliä pallon avulla pystymme liikuttelemaan vastustajaa ja löytämään sitä kautta erilaisia tapoja hyökätä, Koskela toteaa RoPS:n verkkosivujen haastattelussa.

Koskela myöntää, että nuo teemat ovat katsojalle enemmän nyansseja.

- Isossa kuvassa Rovaniemen Palloseura tulee jatkossakin olemaan aggressiivinen ja energinen joukkue. Joukkue, jota vastaan muut eivät halua pelata, Koskela alleviivaa.

Lisää uutisia