AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 4.11.2017

​Ricardo Duarte VPS:n valmennusryhmään

​Ricardo Duarte VPS:n valmennusryhmään

Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Palloseuran valmennusryhmä kokee muutoksia. Jani Sarajärvi jättää seuran hänen sopimuksensa loppuessa tähän kauteen ja tilalle tulee portugalilainen Ricardo Duarte.

Duarte oli tutustumassa Vaasan Palloseuraan jo kesällä ja kävi vielä toistamiseenkin. Eurooppalaisia huippuvalmentajia Lissabonin yliopiston jalkapallovalmentamisen laitoksella kouluttanut Duarte tuo paljon uutta Vepsun valmennusryhmään. Valmentajana Duarte on urallaan työskennellyt muun muassa Portugalin pääsarjaseura Vitorian valmennusryhmässä.

– Ricardo on sympaattinen herrasmies kentän ulkopuolella. Hän tuo taas erilaista taitoa meidän tiimiimme. Hän on tutkinut jalkapalloa pitkään ja pääsee taas käytännön toteuttamiseen kiinni Vepsussa. Olen sanonut aiemminkin, että haluan, että VPS:n valmennusryhmässä on tietyillä osa-alueilla minua pätevämpiä kavereita ja näin tulee jatkossakin olemaan. Sillä tavalla opimme toisiltamme parhaiten. Ricardon kautta pelaamiseemme tulee varmasti uusia tuulia, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi VPS:n verkkosivuilla.

Sarajärven lähtöön ei liity draamaa, vaan se on ollut jo pidempään tiedossa. Pääluotsi Vuorisen mukaan asia oli valmennuksen kesken tiedossa jo keväällä.

– En missään nimessä olisi halunnut, että Jani lähtee, mutta tämä kuuluu jalkapalloon. Janin lähtö avasi kuitenkin taas uusia mahdollisuuksia ja siitä osoituksena se, että saimme Ricardon tänne.

Vuorinen ja Sarajärvi ovat tehneet pitkän päivätyön yhdessä. Kahden kauden aikana duo on luonut Palloseuralle uuden, vahvan, pelillisen identiteetin ja muuttanut toimintaympäristöä valtavasti.

– Paljon on tapahtunut siitä hetkestä, kun Janin kanssa istuimme Kaarlen kentän pukukopissa ja visioimme tulevaa kaksi vuotta sitten. Olen oppinut Janilta hurjasti. Hänellä on todella paljon tietotaitoa jalkapallosta sekä yleisesti fyysisestä puolesta. Jo "scouttausvaiheessa" onnistuimme hyvin, että saimme Janin kaltaisen huippuvalmentajan Vepsuun.

– Janille kuuluu tosi iso kiitos siitä, mitä kahden vuoden aikana olemme saaneet aikaan. Niistä tavoitteista, jotka valmennusryhmänä itsellemme asetimme aikanaan, olemme joissain asioissa onnistuneet todella hyvin ja joissain asioissa taas vähän heikommin. Jani on ollut vahva tekijä tässä prosessissa.

Lisää uutisia