AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 3.11.2017

​Pelipaikkojen parhaat 2017 nimetty

​Pelipaikkojen parhaat 2017 nimetty

Aleksandr Vasiutin on Vuoden Veikkausliigamaalivahti (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliiga palkitsee pelipaikkakohtaisesti parhaat pelaajat eli maalivahdin, puolustajan, keskikenttäpelaajan, hyökkääjän sekä valmentajan. Pelaajat palkitaan Kello ja kultasepänliike Westerbackin lahjoittamilla Tag Heuer – kelloilla.

Tänä vuonna pelipaikkojensa parhaiksi valittiin:

Maalivahti Aleksandr Vasjutin, FC Lahti
Puolustaja Juha Pirinen, HJK
Keskikenttä Anthony Annan, HJK
Hyökkääjä Filip Valencic, HJK
Valmentaja Mika Lehkosuo, HJK

Veikkausliigan vuoden tulokas valitaan JPY:n äänestyksen perusteella eli valinnat suorittavat liigapelaajat itse. Vuoden tulokkaaksi voidaan valita korkeintaan 25-vuotias pelaaja, joka ennen kautta 2016 oli pelannut korkeintaan yhdeksän Veikkausliigaottelua. Vuoden tulokkaan tittelin vuonna 2017 vei PS Kemin Rasmus Karjalainen

Vuoden Syöttäjäksi valitaan palkinnon nimenmukaisesti pelaaja joka on antanut kauden aikana eniten maalisyöttöjä Veikkausliigassa. Tänä vuonna Vuoden Syöttäjä Filip Valencic antoi 12 maaliin johtanutta syöttöä.

Kauden jokaisessa Veikkausliigaottelussa jaetaan kolme, kaksi ja yksi IS Tähteä ja kauden päätteeksi eniten tähtiä kerännyt vie palkinnon nimiinsä. Tämän vuoden voittaja Ilveksen Reuben Ayarna keräsi 28 tähteä.

Kauden 2017 maalikuninkaana palkittiin 16 Veikkausliigamaalia viimeistellyt IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkka ja mestarijoukkueen valmentajana HJK:n Mika Lehkosuo.

Lisää uutisia