AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 1.11.2017

SJK solmi kolme jatkosopimusta

SJK solmi kolme jatkosopimusta

Jarkko Hurme jatkaa Seinäjoella. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n puolustajat Richie Dorman ja Jarkko Hurme sekä laitapelaaja Jesse Sarajärvi ovat tehneet seuran kanssa jatkosopimukset.

Jarkko Hurmeen sopimus on kaksivuotinen ja se kestää kauden 2019 loppuun. Richie Dormanin sopimus kattaa kauden 2018. Seuran oma kasvatti Jesse Sarajärvi jatkaa SJK:ssa kauden 2018 loppuun ja sopimuksessa on optio kaudesta 2019.

Oululaislähtöinen laitapuolustaja Hurme aloitti SJK:ssa kaudella 2016. Hän oli mukana voittamassa Suomen Cupia ja pronssimitalit. Hän on pelannut 12 ottelua Suomen A-maajoukkueessa ja kymmeniä pelejä nuorisomaajoukkueissa. Ennen SJK:ta 31-vuotias Hurme pelasi Norjan pääsarjassa Odds BK:ssa ja Italiassa Udinesen ja Hellas Veronan joukkueissa. Ammattilaisuralla pelejä on kasassa yli 250 ja SJK:ssa hän on pelannut 60 kilpailullisesta ottelua ja tehnyt niissä kaksi maalia. Hurme on kuulunut myös joukkueen kapteenistoon.

- Enhän minä voi olla kuin tyytyväinen, kun saan jatkaa täällä. Ei Suomen mittakaavassa ole parempaa vaihtoehtoa kuin pelata Seinäjoella. SJK ja HJK ovat ne kaksi suurinta seuraa, ja omalla kohdallani näistä kahdesta on helppo valinta ja se on SJK. Ei ole muuta vaihtoehtoa, Hurme toteaa.

- Siinä vaiheessa, kun minä tänne viime vuoden alussa tulin, niin kyllä minä tänne pelaamaan halusin tulla ja nämä pelimäärät vain korreloivat sitä. Halusin avainpelaajaksi. Ja olen tyytyväinen, että olen pystynyt koko ajan pelaamaan. Vähän oli talvella loukkaantumista, mutta onneksi se ei osunut pahasti tuon sarjakauden kanssa.

- Se isoin pokaali on vielä nostamatta, joten se pitää kyllä saada tehtyä näiden tulevien kahden vuoden aikana. Ensimmäinen vuosi oli meiltä hyvä, mutta tämä päättynyt oli katastrofi. Joten tässä on kyllä niin paljon hampaankolossa näille kahdelle seuraavalle kaudelle, että ei jää ainakaan motivaatiosta kiinni, ettenkö tekisi oikeasti kaikkeani, että se tulee se pytty vielä tänne.

SJK:n seuraikoniksi noussut walesilainen puolustaja tai keskikenttäpelaaja Dorman aloitti SJK-paidassa jo tammikuussa 2012, kun hän siirtyi Närpiön Kraftista Seinäjoelle. 29-vuotias on englantilaisen Blackburn Roversin kasvatti ja hän on edustanut kotimaataan U23-maajoukkueessa. SJK:ssa hän on pelannut 122 sarjaottelua, joka on kolmanneksi eniten kaikista SJK:n pelaajista koko historiassa. Niissä hän on onnistunut maalinteossa kuusi kertaa.

Dorman on ollut nostamassa joukkuetta Ykkösestä Veikkausliigaan, Suomen mestariksi ja Suomen Cupin mestariksi. Hän on ollut mukana joukkueen kapteenistossa. Kausi 2018 on Dormanille jo seitsemäs SJK:ssa. Ainoastaan Teemu Penninkangas on ollut edustusjoukkueessa yhtä kauan, mutta hänelläkin jäi yksi sarjakausi väliin.

- On mahtavaa, että jatkan täällä edelleen seitsemännellä kaudellani. Kun allekirjoitin ensimmäisen sopimukseni SJK:n kanssa, en olisi ikinä voinut kuvitella, että olisin täällä edelleen seitsemän vuoden päästä ja mukana seuran kehittymistä tähän erityiseen asemaan, missä se nyt on. Minulle on aina kunnia-asia pukea päälleni SJK-paita ja olen onnekas, että saan tehdä niin jälleen seuraavalla kaudella, Dorman iloitsee.

- Muistoni ja kokemukseni tässä seurassa ovat jo nyt aivan uskomattomia, mutta nyt on aika tehdä niitä lisää. Meidän tavoitteena on nousta takaisin voittavaksi joukkueeksi kaudella 2018 ja haluamme haastaa muut joukkueet sekä liigassa että cupissa. Joulukuu ei todellakaan tule yhtään liian aikaisin sen suhteen ja odotan innolla, että pääsemme aloittamaan työn teon taas yhdessä.

SJK:n oma kasvatti, 22-vuotias Jesse Sarajärvi nousi päättyneellä kaudella edustusjoukkueen vakiomiehistöön. Sarajärvi on edustanut SJK:n miesten joukkueita kaudesta 2012, mutta pääosin peliaikaa on juniorijoukkueissa tai Akatemiassa. Debyytti Veikkausliigassa syntyi kaudella 2014. Hän pelasi lainasopimuksella kaudella 2012 FC YPA:ssa ja kaudella 2016 Valkeakosken Hakan riveissä. Kaikkiaan hän on pelannut 27 Veikkausliigaottelua ja tehnyt niissä kolme maalia ja antanut kolme syöttöä. Suomen Cupissa Sarajärvi on onnistunut maalinteossa kerran kaudella 2017. Pelipaikaltaan hän on oikean laidan hyökkäävä pelaaja.

- Varsinaista omaa läpimurtokautta lähden tavoittelemaan. Vaikka viime kaudella sainkin enemmän minuutteja kuin aiemmin, niin en missään tapauksessa ollut tyytyväinen omaan kauteeni kokonaisuudessa. Lähden sen eteen nyt tekemään talvella kovasti hommia. Viime talvena armeija vaikeutti, joten siihen nähden loppua kohden parani pelit koko ajan, Sarajärvi kommentoi.

- Olen siitä kiitollinen ja onnellinen, että saan täällä edelleen jatkaa ja nyt voin vetää talven ihan täysillä. Pääsen täysillä haastamaan ja hakemaan alusta alkaen peliaikaa ja sitä kautta lisää tehoja sekä näyttöjä. En usko, että kukaan oli tyytyväinen päättyneeseen kauteen, joten tulemme kaikki tekemään kovaa töitä päästäksemme tavoitteisiimme.

Lisää uutisia