FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.44 // 1.11.2017

Kollar HIFK-maalilla Veikkausliigakarsinnan avausosassa

Kollar HIFK-maalilla Veikkausliigakarsinnan avausosassa

"Ana" vie joukkonsa karsinnan avausosaan Esposeen. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakarsinnan ensimmäinen osaottelu FC Hongan ja HIFK:n välillä pelataan keskiviikkona Espoossa.

FC Honka sijoittui Ykkösessä toiseksi. Honka aloitti kautensa yhdeksän matsin tappiottomalla putkella ja espoolaisjoukkue kärsi kauden ensimmäisen tappionsa vasta kesäkuun lopussa. Hongalla oli vielä Ykkösen päätöskierroksella mahdollisuus varmistaa suora nousu Veikkausliigaan. Honka tarvitsi ottelusta voiton saavuttaakseen suoran nousun. TPS teki tasoitusmaalin viimeisen kympin aikana ja TPS varmisti 1-1 tasapelillä suoran liiganousun. Honka tavoittelee paluuta Veikkausliigaan kolmen vuoden tauon jälkeen.

HIFK:lta ovat keskiviikkona varmuudella sivussa pitkäaikaispotilaat ja pelikieltoa kärsivä Jukka Halme. Maalilla torjuu tänään Daniel Kollar, sillä sekä Carljohan Eriksson että Tomi Maanoja ovat loukkaantuneina. Kollar on pelannut tällä kaudella Ykkösessä Gnistanissa, mutta ollut mukana useamman kerran HIFK:n harjoituksissa. 23-vuotiaalla maalivahdilla on kokemusta Veikkausliigapeleistä PK-35 Vantaan ja Hongan paidassa. Lisäksi Kollarilla on tilillä 32 poikamaaottelua.

– Gnistan on farmijoukkueemme, joten heidän maalivahtinsa ovat harjoitelleet meidän kanssamme koko ajan. Se on hyvä asia, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

Karsintaotteluissa on käytössä UEFA:n vierasmaalisääntö, joten illan ottelusta olisi saatava mahdollisimman hyvä tulos lauantaina pelattavaan toiseen osa-otteluun. Yhteistulos ratkaisee voittajan. Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaja on se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja.

Ottelu Tapiolan Urheilupuistossa käynnistyy kello 18.30.

vko.49 // 12.12.2019
Lisää uutisia