AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 31.10.2017

Honka-luotsi Vasara: "Vahvempina ensimmäiseen karsintapeliin"

Honka-luotsi Vasara: "Vahvempina ensimmäiseen karsintapeliin"

Honka avaa karsinnat kotonaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskiviikkona nähdään Espoossa jännittävä pääkaupunkiseudun kamppailu, kun liigakarsinnan avausottelussa Hongan vieraaksi saapuu naapurikaupungin HIFK. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Honka sijoittui Ykkösessä toiseksi. Alkukausi sujui komeasti, sillä keltamustat aloittivat kauden yhdeksän ottelun tappiottomalla putkella. Ensimmäisen tappionsa joukkue kärsi kesäkuun loppupuolella, kun Haka oli kotonaan niukasti vahvempi lukemin 1-0.

Haka-tappiosta alkoi heikompi jakso, jonka aikana Honka voitti neljä ottelua, ja hävisi kolme. Myös tasapelejä kertyi kolme kappaletta. Sarjakauden viimeiseksi jäänyt tappio kärsittiin Gnistania vastaan 25.8., jonka jälkeen joukkue venyi kuuden ottelun mittaiseen voittoputkeen. Jännitys tiivistyi viimeisessä ottelussa, kun TPS saapui vieraaksi. Honka tarvitsi ottelusta voiton saavuttaakseen suoran nousun. Kasperi Liikosen maali veikin kotijoukkueen johtoon, mutta Ilari Mettälä tasoitti ottelun loppupuolella lukemiksi 1-1 ja vei turkulaiset suoraan Veikkausliigaan kaudeksi 2018.

Päävalmentaja Vesa Vasara keskittyy luonnollisesti täysin karsintaotteluihin.

- Aloitimme TPS-ottelun hyvin, mutta emme pystyneet pitämään tasoa koko pelin ajan. Tietenkin TPS oli myös hyvä joukkue. Ottelu antoi taas kuitenkin meille informaatiota siitä mitä pitää vielä parantaa, ja tulemme vahvempana ensimmäiseen karsintapeliin.

Edeltävä viikko on Vasaran mukaan käytetty TPS-pelin läpikäymiseen ja omaan pelaamiseen keskittymiseen. Karsintavastustajan selvittyä Veikkausliigan viimeisellä kierroksella lauantaina on fokus käännetty myös vastustajan analysoimiseen.

Honka ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Talvella pelatussa Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa Honka oli selvästi vahvempi ja otti 3-0 voiton.

Hongalta sivussa ovat ainakin pelikiellossa oleva Masar Ömer, sekä pitkäaikaispotilaat Duarte Tammilehto ja Joachim Böckerman.

Lisää uutisia